Navbar logo new
PGIM Real Estate introduceert RealAssetX om innovatie in de reële activa sector te stimuleren
Calendar10 Oct 2023
Thema: Vastgoed
Fondshuis: PGIM

PGIM Real Estate, de vastgoedvermogensbeheerder met een omvang van US$210 miljard, heeft RealAssetX gelanceerd, een innovatielab voor onderzoek, ontwikkeling en investeringen in technologie die de vooruitgang in de vastgoedsector moet versnellen.

RealAssetX zal samenwerken met toonaangevende universiteiten over de hele wereld die zich bezighouden met duurzame technologie, kunstmatige intelligentie (AI) en deep tech, om nieuwe technologieën te onderzoeken en te ontwikkelen die kunnen worden geïncubeerd en uiteindelijk worden ingezet door eigenaren, exploitanten en beheerders van reële activa. Data van PGIM Real Estate en derden zal dit initiatief ondersteunen.

Raimondo Amabile, co-CEO en Global Chief Investment Officer bij PGIM Real Estate zegt: "De diepgaande impact die de snel veranderende technologiegolf heeft op reële activa, betekent dat het succes van investeerders zal worden bepaald door hun vermogen om in elke fase van de cyclus hier optimaal gebruik van te maken. Door samen te werken met toonaangevende universiteiten en technologiebedrijven bouwt RealAssetX aan een ecosysteem om nieuwe technologieën te ontwikkelen die nu nog niet bestaan. Vooruitstrevend onderzoek en ontwikkeling wordt zo optimaal gebruikt om verandering binnen PGIM Real Estate en de bredere vastgoedsector te stimuleren."

Het ecosysteem van RealAssetX bestaat uit drie onderling verbonden pijlers:

- Data Intelligence: Het bouwen van unieke datasets en geavanceerde analyses die ongestructureerde gegevens van derden combineren met gegevens die PGIM Real Estate in de afgelopen vijftig jaar heeft verzameld via de investeringsactiviteiten van het bedrijf.
- Onderzoek en ontwikkeling: RealAssetX werkt wereldwijd samen met toonaangevende universiteiten en technologiebedrijven om projecten van concept tot incubatie, financiering en/of lancering te begeleiden. Dit omvat het opzetten van een acceleratorprogramma voor technologiebedrijven in een vroeg stadium met intellectuele eigendommen op basis van onderzoek.
§ In het Verenigd Koninkrijk werkt RealAssetX samen met de UCL (University College London) om het UCL Centre for Sustainability and RealTech Innovation op te zetten, dat zich richt op onderzoeksprojecten op het gebied van duurzaamheid, AI en innovatie in reële activa.

§ In de VS zal een samenwerkingsverband met het University of Chicago Data Science Institute zich richten op big data-analyse en AI voor voorspellende analyses om beleggingsbeslissingen en portefeuilleconstructieprocessen te verbeteren.

§ In Azië-Pacific kijkt een samenwerkingsverband met de National University of Singapore naar onderzoeksgegevens en AI voor voorspellende analyses, terwijl een tweede samenwerkingsverband in de regio met de University of New South Wales zich richt op deep tech en duurzaamheid.

Investeringen: Het ontwikkelen van strategische partnerschappen met durfkapitaalbedrijven om te investeren en moderne technologieën voor de industrie te leveren. RealAssetX zal samenwerken met Taronga Ventures, een toonaangevende, wereldwijd actieve technologiemanager voor reële activa, om kapitaal van derden in staat te stellen te investeren in technologiebedrijven in een vroeg en later stadium.

Cathy Marcus, co-CEO en Global Chief Operation Officer bij PGIM Real Estate, vervolgt: “Wij geloven sterk dat betere technologie de efficiëntie kan verbeteren en kan zorgen voor betere beleggingsresultaten. Met RealAssetX benutten we de diepte en breedte van 53 jaar aan data en onderzoek van PGIM Real Estate. Dit gebruiken we in combinatie met de inzichten en expertise van toonaangevende academici en partners, om nieuwe technologie te identificeren en implementeren voor betere bedrijfsvoering, het versterken van assetmanagementstrategieën en het verbeteren van de investeringsbesluitvorming." In de loop van de tijd zal RealAssetX nieuwe strategische partnerschappen vormen op wereldwijde schaal naarmate haar werk zich ontwikkelt over alle drie de pijlers.