Navbar logo new
AXA IM voltooit eerste markttransactie met stablecoins in samenwerking met Société Générale – FORGE
Calendar04 Dec 2023
Thema: Crypto
Fondshuis: AXA

AXA Investment Managers (AXA IM) kondigt vandaag aan dat het haar eerste markttransactie met stablecoins heeft voltooid. Het gaat om CoinVertible (EURCV) stablecoins uitgegeven door Société Générale - FORGE en de transactie is ​ onderdeel van een nieuw gezamenlijk experiment.

In het kader van het engagement van AXA IM en Société Générale om te innoveren en zich aan te passen aan technologische ontwikkelingen ten voordele van hun klanten, verliep dit experiment in twee afzonderlijke fasen:

1. de aankoop door AXA IM, namens AXA France, van Société Générale - FORGE van vijf miljoen euro aan CoinVertible stablecoins (EURCV), een digitaal activum op de publieke blockchain van Ethereum en gedekt door de euro.
2. een investering van vijf miljoen euro door AXA IM in een groene obligatie uitgegeven door Société Générale, met de CoinVertible stablecoins (EURCV) verworven in fase 1, voor rekening van AXA France. Deze groene obligatie biedt met name toegang tot een rapport over de koolstofvoetafdruk van de security issuance chain infrastructure.

Laurence Arnold, Head of Innovation Management and Strategic Initiatives bij AXA IM: "Na onze eerdere experimenten met blockchaintechnologie zijn we verheugd dat we onze eerste markttransactie met stablecoins met succes hebben afgerond. Het doel van dit initiatief, dat werd uitgevoerd in samenwerking met Société Générale - FORGE, was om ons te laten experimenteren met het gebruik van een stablecoin als vereffeningsactief voor de aankoop van een digitale obligatie. Ons uiteindelijke doel is om onze bestaande processen te optimaliseren door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologieën, zodat we onze klanten altijd de beste diensten kunnen aanbieden".