Navbar logo new
M&G investeert €41,7 miljoen in Leidse huurwoningen
Calendar04 Dec 2023
Thema: Vastgoed
Fondshuis: M&G Investments

M&G Real Estate, onderdeel van M&G's private market divisie met een beheerd vermogen van 86 miljard euro, gaat een vrije sector huurwoningenproject ter waarde van €41,7 miljoen in Leiden voorfinancieren. De deal is gesloten namens de M&G European Living Property-strategie die in januari van dit jaar werd gelanceerd. Het is de eerste keer dat er geld uit deze strategie wordt inzet in Nederland.

Het project van de Amsterdamse projectontwikkelaar Lingotto heeft de naam More5, gekregen en zal bestaan uit 206 appartementen en 178 vierkante meter commerciële ruimte. 184 van de te bouwen appartementen vallen onder de noemer betaalbaar, waarvan 150 bestemd zijn voor universiteitsmedewerkers. Het project ligt in het Bioscience Park en nabij het centrum van de stad.

Het appartementencomplex wordt voorzien van 240 zonnepanelen voor het WKO-systeem en krijgt een stalling voor 527 fietsen. Naar verwachting zal het project in het laatste kwartaal van 2025 worden opgeleverd. Het is de bedoeling dat More5 een GPR-score van minimaal 7,5 behaald en een jaar na oplevering een BREEAM-in use Very Good certificaat of hoger krijgt toebedeeld en alle huurders dan profiteren van de toegekende energielabels A, A+ en A++.

Laurien van Wieringen, hoofd Real Estate Investment and Asset Management bij M&G in Nederland: "In de afgelopen tien jaar is het aantal inwoners van Leiden met bijna 5% toegenomen en dat heeft geleid tot een tekort aan zo’n 10.000 woningen. Dit project draagt een klein beetje bij aan het terugdringen het regionale woningtekort.”

Marcus Eilers, Head of European Residential bij M&G Real Estate: "Dit is het zesde project dat we toevoegen aan onze pan-Europese portefeuille. We hebben met hiermee ook de eerste stap gezet in dit woningsegment in de Randstad.”

M&G Real Estate is een van de grootste vastgoedbeleggers ter wereld met €36 miljard aan vermogen onder beheer en is belegd in beursgenoteerde vastgoed en financieringsstrategieën.