Navbar logo new
MAZARO – RESULTATEN DERDE KWARTAAL 2023
Calendar14 Dec 2023

Mazaro logo

Mazaro, maakt vandaag zijn financiële en operationele resultaten voor het derde kwartaal van 2023 bekend.

1. CLEPA Innovation Award 2023 bekroont Mazaro’s innovatieve transmissies met hoog intern rendement

Dit kwartaal won Mazaro de ‘Green’ Innovation Award voor zijn Single Stage Variable Transmissie voor elektrische voertuigen. Hiermee kreeg Mazaro een belangrijke erkenning voor uitmuntend werk en het constante streven naar innovatie.

Clepa

De award werd uitgereikt door CLEPA, de European Association of Automotive Suppliers.

De CLEPA Innovation Awards willen bedrijven, kmo’s en startups uit het volledige ecosysteem van de automotive supply chain stimuleren om de tweevoudige Groene en Digitale transitiebeweging in Europa te versnellen.

Een internationale jury van 41 experts uit de academische wereld, de industrie en de R&D community beoordeelde de ambitie, marktimpact en implementatie van de geselecteerde innovatieve technologieën.

Filip De Mazière, CEO van Mazaro is bijzonder blij met deze Award: “Dat een klein bedrijf als Mazaro zo’n prestigieuze prijs kan wegkapen, is een enorme stimulans voor ons. Het toont aan dat we al heel wat gerealiseerd hebben en dat we de ingeslagen weg moeten verdergaan. Het betekent ook dat de markt ons erkent en degelijke innovaties waardeert. Deze prijs komt bovendien op het juiste moment want onze SVT wordt nu klaargestoomd om ingebouwd te worden in verschillende voertuigen. Deze prijs van top innovator hebben we aan de voortdurende inspanningen van het hele Mazaro team te danken.”

2. P&L per 30/09/2023

Afbeelding1

3. Financiële agenda

  • Eind April 2024: Publicatie activiteitenrapport Q1 2024
  • 28 juni 2024: Gewone Algemene vergadering boekjaar 2023

------------

Over Mazaro

MAZARO ontwerpt innovatieve transmissies die een uitzonderlijk hoog intern rendement combineren met de mogelijkheid om de verbrandingsmotor of E-motor steeds op zijn optimale rendementscurve te houden, wat een ongeëvenaarde energie-, uitstoot- en kostenbesparing oplevert en tegelijk de prestaties en het comfort optimaliseert. De voordelen van deze technologie is het meest indrukwekkend in trucks, bussen, off-highway voertuigen, SUVs, lift trucks en tractoren zowel verbrandingsmotor aangedreven als elektrisch.

MAZARO wordt geleid door ir. Filip De Mazière, een burgerlijk ingenieur Werktuigkunde (UGent) met meer dan 20 jaar ervaring als Chief Design Engineer bij toonaangevende transmissie-leveranciers DANA en HÖRBIGER/TREMEC. Hij was daar verantwoordelijk voor talrijke succesvolle transmissiedesigns voor o.a. McLaren, Ferrari, Liebherr en Case New Holland en kreeg 15 patenten op zijn naam. Die met betrekking tot MAZARO’s technologie zijn ondertussen eigendom van het bedrijf.