Navbar logo new
Finst lanceert als eerste crypto exchange auto-investeringsplan met opnamemogelijkheid
Calendar09 Jan 2024
Thema: Crypto

Automatische cryptoinvesteringsplannen met directe opname mogelijkheid naar een externe wallet maken investeren in crypto makkelijker en efficiënter. Het voorkomt ook handelen uit emotie.

Dankzij 'Auto Invest', het nieuwe cryptoinvesteringsplan, kunnen mensen nu automatisch en periodiek investeren in 100+ coins en 7 cryptobundels. Hierdoor hoeven crypto investeerders zich geen zorgen meer te maken over de timing van de markt; want door periodiek te investeren koopt men tegen een gemiddelde prijs.
Hierdoor is men niet langer overgeleverd aan de volatiliteit van de markt
Voor het eerst kunnen crypto investeerders bij het cryptoinvesteringsplan, hun gekochte cryptocurrencies na elke investering automatisch versturen naar hun eigen externe wallet.

Amsterdam, 9 januari 2024 - Finst, de in Amsterdam gevestigde crypto exchange dat qua handelsvolume inmiddels tot de vijf grootste exchanges van de Benelux behoort, lanceert op haar eerste verjaardag een nieuwe unieke dienst. Met 'Auto Invest' maakt het periodieke investeringsplannen die mensen zelf kunnen aanmaken in 100 cryptocurrencies mogelijk en geeft het investeerders de kans om de aangekochte crypto automatisch op te nemen naar hun eigen externe wallets.

Met Auto Invest sluit Finst het eerste hoofdstuk af van zijn missie, die lange termijn investeerders wil helpen tijd te besparen en een meer gespreide blootstelling aan de cryptomarkt te bieden. Om dit te bereiken heeft Finst een aantal van de beste oplossingen in de sector, zoals cryptobundels, Staking zonder lock-up periodes en Auto Invest.

Automatisch en regelmatig cryptocurrencies kopen

Automatisch en periodiek aankopen via investeringsplannen is al een gevestigd model ​ onder aandelenbeleggers dankzij de vele voordelen die het biedt. Beleggers hoeven zich bijvoorbeeld geen zorgen te maken over het beste aankoopmoment, omdat ze door regelmatig te investeren hun gemiddelde aankoopprijs in de tijd kunnen spreiden. Op deze manier neemt Auto Invest het risico weg om op een minder gunstig moment in de markt te stappen. Dit wordt ook wel 'Dollar Cost Averaging' (DCA) genoemd.

Vergeet FOMO en handelen uit emotie

Met 'Auto Invest' biedt Finst volledig geautomatiseerde wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse aankopen om te profiteren van de voordelen van DCA in een markt die vaak erg volatiel is. Het is de ideale manier om het ‘uit emotie te handelen’ te verbannen, omdat het helpt om vast te houden aan een langetermijnbeleggingsstrategie. In combinatie met een terugkerende storting verwijdert Auto Invest elke handmatige fase uit het proces voor investeerders, waardoor ze ook nog eens veel tijd besparen.

Auto Invest is al beschikbaar met een minimumbedrag van €10 en brengt geen extra kosten met zich mee naast de reguliere transactiekosten van 0,15% per transactie, de laagste in de Benelux*.

Volautomatische opname naar externe wallet

Een uniek kenmerk van Finst's cryptoinvesteringsplan is de mogelijkheid om de aangekochte crypto voortkomend uit het cryptoinvesteringsplan automatisch op te nemen in een externe wallet zonder handmatige tussenkomst na elke aankoop. Dus, alhoewel de recente Proof-of-Reserves audit laat zien dat Finst alle activa van haar klanten één op één bewaart en de fondsen van klanten strikt afscheidt van haar eigen fondsen, biedt deze functionaliteit extra flexibiliteit aan investeerders die hun cryptocurrencies zelf willen opslaan.

Auto Invest en Finst's bundels, een perfecte match

Om een cryptoinvesteringsplan te maken kunnen investeerders kiezen uit het volledige aanbod van 100+ digitale valuta's die Finst aanbiedt of uit één van de zeven cryptobundels die beschikbaar zijn op het platform.

Met Finst's Crypto Bundels kunnen investeerders met één klik een combinatie van de grootste cryptocurrencies kopen en verkopen, met maandelijkse automatische herbalancering. De in Amsterdam gevestigde cryptocurrency exchange biedt verschillende Bundels, zoals de top 10 of top 25 cryptocurrencies gebaseerd op marktkapitalisatie of sectorspecifieke Bundels, waaronder een Groene Bundel met de meest milieuvriendelijke munten.

Een investeringsplan in een van de Crypto Bundels combineert de voordelen van Dollar Cost Averaging met automatische diversificatie, waardoor aarzelende crypto investeerders niet meer hoeven te kiezen hoe, wat en wanneer ze kopen.

Julien Vallet, CEO: "Cryptoinvesteringsplannen waren de afgelopen maanden een van de meest gevraagde functies door onze community en we zijn er trots op dat we op onze eerste verjaardag nog een innovatieve oplossing op de markt kunnen brengen. Veel particuliere beleggers hebben de neiging om te veel te handelen en vinden het moeilijk om zich op de lange termijn aan hun strategie te houden, wat uiteindelijk hun prestaties verslechtert. Met automatische aankopen en opnames kunnen ze hun beleggingen nu op de automatische piloot zetten, terwijl wij het zware werk voor hen doen zonder extra kosten."