Navbar logo new
Trade Republic viert haar 5e verjaardag met 4 miljoen klanten en introduceert een nieuwe kaart met een 1 procent Saveback beloning bij elke betaling.
Calendar09 Jan 2024
Thema: Beleggen
Fondshuis: Trade Republic
  • Vijf jaar na de lancering is Trade Republic uitgegroeid tot Europa's grootste broker en het leidende platform voor periodiek beleggen. Momenteel heeft Trade Republic 4 miljoen klanten met ongeveer 35 miljard euro aan activa.
  • Trade Republic heeft zowel het boek- als het kalenderjaar 2023 afgesloten met nettowinst, terwijl het de ECB-rente van momenteel 4 procent direct doorgeeft aan klanten.
  • De nieuwe Trade Republic Visa kaart combineert betalen en beleggen: klanten ontvangen een Saveback beloning van 1 procent bij elke kaartbetaling voor een periodieke belegging. Bovendien kunnen klanten betalingen afronden op de dichtstbijzijnde euro, waardoor het mogelijk wordt om bij elke betaling met het wisselgeld te beleggen.
  • Klanten kunnen kiezen tussen een Mirror of Classic kaart tegen eenmalige uitgiftekosten of een gratis virtuele kaart aanmaken.
  • De kaart heeft geen maandelijkse kosten. Alle kaarten hebben dezelfde voordelen, zoals wereldwijd gratis en onbeperkt geld opnemen bij geldautomaten. Voor bedragen onder de 100 euro betaal je één euro.

Brussel, 9 januari 2024 - Vijf jaar na de lancering is Trade Republic uitgegroeid tot Europa's grootste broker en het leidende platform voor periodiek beleggen. Momenteel beleggen er bij Trade Republic 4 miljoen klanten in 17 landen met ongeveer 35 miljard euro aan activa. Ondanks het doorgeven van de ECB-rente van momenteel 4 procent per jaar aan klanten, sloot Trade Republic het boek- en kalenderjaar 2023 af met een nettowinst. Vandaag, op haar vijfde verjaardag, zet Trade Republic de wachtlijst open voor haar nieuwe Visakaart die betalen en beleggen combineert. Klanten ontvangen een Saveback beloning van 1 procent voor kaartbetalingen waarmee periodiek wordt belegd. Daarnaast kunnen klanten hun betalingen automatisch naar boven laten afronden om met het wisselgeld te beleggen.

“In de afgelopen vijf jaar zijn er bij ons 4 miljoen mensen begonnen om hun geld voor hén te laten werken. Ze hebben inmiddels 35 miljard euro aan vermogen ondergebracht bij Trade Republic. Daarmee zijn we een van de belangrijkste banken in het leven van een nieuwe generatie jonge beleggers", zegt Christian Hecker, mede-oprichter van Trade Republic. "Met de Trade Republic kaart kunnen deze mensen het volgende onderdeel van hun financiële leven vormgeven. Bij elke betaling wordt ook belegd. Dit stelt iedereen, ongeacht inkomen, in staat om te beginnen met beleggen en vermogen op te bouwen. Met deze centrale mijlpaal in onze missie vieren we onze 5e verjaardag.“

Ter gelegenheid van deze verjaardag lanceert Trade Republic haar grootste productinnovatie tot nu toe: de Trade Republic kaart. Betalen en beleggen gaan naadloos in elkaar over. Klanten kunnen de betaalpas gebruiken voor online en offline betalingen. Voor elke kaartbetaling ontvangen ze een Saveback beloning van 1 procent, geïnvesteerd in een periodieke belegging. De kaart maakt het bovendien mogelijk om bedragen naar boven af te ronden, waarbij het wisselgeld automatisch belegd wordt.

"Trade Republic combineert op unieke wijze dagelijkse betalingen met beleggen. De samenwerking tussen Trade Republic en Visa zorgt ervoor dat elke kaartbetaling bijdraagt aan het opbouwen van vermogen", zegt Albrecht Kiel, Regional Managing Director Visa Central Europe.

In tegenstelling tot veel andere banken rekent Trade Republic geen maandelijkse kosten voor de kaart. Klanten kunnen kiezen tussen een Mirror of Classic kaart tegen eenmalige uitgiftekosten, of een gratis virtuele kaart aanmaken. Alle kaartvarianten bieden dezelfde voordelen en maken wereldwijd onbeperkt gratis geldopnames mogelijk. Voor geldopnames onder de 100 euro wordt 1 euro in rekening gebracht. Vanaf vandaag kunnen bestaande en nieuwe klanten zich inschrijven op een wachtlijst voor de nieuwe kaart. De kaarten worden geleverd in de komende maanden.

“Beleggingen ontvangen terwijl je betaalt en de mogelijkheid om wisselgeld te beleggen door betalingen af te ronden laten zien dat Trade Republic vandaag de dag een van de meest innovatieve banken in Europa is. In combinatie met onze 4% spaarrente en ons gebruiksvriendelijke aanbod voor periodiek beleggen tegen lage kosten maakt dit ons de nummer één keuze voor lange termijn beleggers in België.", zegt Matthias Baccino, European Markets Group Lead bij Trade Republic.

In de laatste vijf jaar is Trade Republic uitgegroeid tot Europa's grootste broker en het leidende platform voor periodiek beleggen. Het ontving onlangs een volledige banklicentie van de ECB. Ondertussen genereerde Trade Republic nettowinst in het laatste boekjaar (eindigend op 30/09/23), evenals in het laatste kalenderjaar, terwijl het de huidige ECB-rente van 4 procent volledig doorgeeft aan haar klanten.

"Trade Republic is onafhankelijk met een volledige banklicentie, heeft een van de meest innovatieve banktechnologieën in Europa, uitgebreide financiering van wereldwijd toonaangevende investeerders en is winstgevend. Met ons beleggingsaanbod, onze rentetarieven en de Trade Republic kaart, hebben we nu het beste aanbod voor retail geld in Europa. Met dit fundament bouwen we verder aan een van de belangrijkste financiële instellingen in Europa", zegt mede-oprichter Christian Hecker.

------------------------

Over Trade Republic

Trade Republic heeft als missie om miljoenen Europeanen vermogen op te laten bouwen met een veilige, gemakkelijke en kostenefficiënte toegang tot kapitaalmarkten. Met klanten in 17 Europese landen en miljarden activa onder beheer is Trade Republic voor veel Europeanen nu al het startpunt voor het opbouwen van hun vermogen. Trade Republic biedt periodiek beleggen, fractioneel beleggen in aandelen, ETF's en obligaties en vanaf januari 2024, de Trade Republic kaart met een Saveback beloning van 1 procent. Trade Republic is een full service bank en staat onder toezicht van de Bundesbank en BaFin. Als Europa’s grootste broker en het leidende platform voor periodiek beleggen heeft Trade Republic investeringen ontvangen van toonaangevende internationale investeerders zoals Accel, Peter Thiel’s Founders Fund, Ontario Teachers’ Fund, Sequoia en TCV. Het in Berlijn gevestigde bedrijf werd in 2015 opgericht door Christian Hecker, Thomas Pischke en Marco Cancellieri.