Navbar logo new
Varenne Capital Partners kondigt de lancering aan van twee nieuwe fondsen
Calendar10 Jan 2024
Thema: Fondsen

Varenne Capital Partners kondigt vandaag de verbreding van haar assortiment aan, met name de lancering van twee nieuwe UCITS-fondsen om haar ​ ​ aanbod ​ ​ te ​ ​ verbeteren: Varenne ​ ​ Long Short en Varenne Conviction.

Het eerste fonds combineert de Long Equity-portefeuille van Varenne Valeur met een Short Equity- portefeuille met een grotere weging om een nettoaandelenblootstelling van ongeveer 35% na te streven. Varenne Valeur integreert nu de aandelenselectie van Varenne Global in zijn beheer en laat zijn doelstelling voor de nettoblootstelling ongewijzigd op 60% tot 75%.

Varenne Conviction zal een 'long only' fonds zijn, ook gebaseerd op dezelfde Long Equity-selectie als Varenne Global, maar zonder gebruik te maken van de andere performance drivers (Short Equity, Merger Arbitrage en Tail Risk Hedging). Varenne Conviction en Varenne Global zullen beide streven naar een nettoaandelenblootstelling van 100%.

“Met deze belangrijke stap in onze ontwikkeling zijn we nu in staat om beleggers instrumenten aan te bieden met het risicoprofiel dat het beste past bij hun behoeften,” zegt David Mellul, Managing Partner van Varenne Capital Partners. “Onze vier UCITS-subfondsen zullen blootstelling aan aandelenrisico bieden tot een derde van hun actief via Varenne Long Short, twee derde via Varenne Valeur, of volledig belegd via Varenne Global en Varenne Conviction, met of zonder afdekking, terwijl ze binnen het kwaliteitsuniversum van Varenne blijven.”

“Wat we vandaag aankondigen is het resultaat van meer dan 20 jaar onderzoek en investeringen in onze teams en managementinfrastructuur,” voegt Giuseppe Perrone, Voorzitter en Managing Partner, toe. “We zijn ervan overtuigd dat deze veranderingen nog meer toegevoegde waarde zullen bieden aan onze klanten en hen toegang zullen geven tot de veelzijdige expertise van de Varenne-teams, in overeenstemming met hun gewenste risicoprofiel.”

VARENNE CAPITAL PARTNERS

Varenne Capital Partners is een onafhankelijke vermogensbeheerder die beleggers uitstekende prestaties op lange termijn wil bieden en daarbij ook een minimaal risico neemt.

Daartoe ontwikkelen en combineren wij verschillende rendementskatalysatoren: Long Equity, Short Equity, Special Situations en Macro Hedges. Het beheer van Varenne Capital Partners steunt op volledig eigen onderzoek op basis van een gestructureerd en geformaliseerd beleggingsproces. De onderneming benadrukt niet alleen de toegevoegde waarde van haar financiële beheer, maar ook de uitmuntendheid van haar operationele infrastructuur, haar risicobeheer en de kwaliteit van de relaties met beleggers, waarvoor een speciale afdeling werd opgericht.

Varenne Capital Partners is geregistreerd bij de Autorité des Marchés Financiers onder het nummer GP-06 000004 en beheert een gamma van UCITS- en FIA-beleggingsinstrumenten.