Navbar logo new
UBS AM: Optimistischer over aandelen in Europa en Japan
Calendar16 Mar 2024
Fondshuis: UBS

Nu de wereldwijde productie weer stijgt, is UBS Asset Management optimistischer over de meer cyclische aandelenregio's buiten de Verenigde Staten, zoals Japan en Europa.

Amerikaanse aandelen kunnen weliswaar blijven profiteren van een verhoogde weging van technologiereuzen gesteund door het AI-thema. Toch geeft de vermogensbeheerder de voorkeur aan markten als Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, zegt beleggingsstrateeg Evan Brown van UBS AM in zijn Macro Monthly.

“Het bepalende kenmerk van de macro-economische ontwikkelingen de afgelopen tijd was de uitzonderlijke positie van de VS: een hogere relatieve economische groei, betere prestaties van de aandelenmarkten en een sterkere munt. We verwachten dat de veerkracht van de Amerikaanse economie zal doorzetten, maar zien ook steeds meer lichtpunten in de rest van de wereld. Denk maar aan de verbeteringen in de wereldwijde verwerkende industrie”, stelt Brown.

“Dit positieve nieuws voor de goederensector, kan slecht nieuws betekenen voor de inflatie. De aantrekkende vraag in combinatie met lage voorraden, creëert opwaarts risico voor de goederenprijzen. En het waren juist de goederenprijzen die een belangrijke rol speelden in het verlagen van de algehele inflatie. Als de inflatie hardnekkig blijkt, wordt de kans groter dat de centrale banken langer wachten met het verlagen van de rente. Daardoor kan de volatiliteit op de obligatiemarkten toenemen”, schrijft Brown.

Diverse economische indicatoren maken volgens Brown duidelijk dat de Europese economie over het algemeen aantrekt, zelfs met de mindere prestaties van Duitsland. En de regio Azië ex-China wordt gesteund door de sterke cyclus van technologiegoederen.