Navbar logo new
UBS AM lanceert de eerste UCITS ETF die Climate Transition Benchmark (CTB)-criteria toepast op S&P 500-indexuniversum
Calendar01 Apr 2024
Thema: ETF
Fondshuis: UBS

- De nieuwe ETF volgt de S&P 500 Climate Transition Base ESG Index, die voldoet aan de vereisten van de EU Climate Transition Benchmark (CTB) en aan Artikel 9(3) van de SFDR-regels.
- De onderliggende indexportefeuille volgt een traject om de CO2-uitstoot initieel te verminderen met 30% en vervolgens met 7% op jaarbasis, wat beleggers kan ondersteunen om hun doelstellingen te halen voor de afbouw van CO2-uitstoot.
- De ETF past ook uitsluitingen toe op basis van normen en bedrijfsactiviteiten, en zorgt voor een hogere ESG-score van de portefeuille in vergelijking met de index.

UBS Asset Management heeft vandaag het eerste beursgenoteerde UCITS-fonds (ETF) gelanceerd dat een klimaattransitie-index volgt op basis van het S&P 500-indexuniversum. De UBS ETF S&P 500 Climate Transition ESG UCITS ETF is bedoeld voor beleggers die een blootstelling aan Amerikaanse large caps nodig hebben, maar dan wel met toepassing van de CTB-criteria.

De nieuw ETF krijgt een notering op Europese beurzen, waaronder de London Stock Exchange, Xetra, Borsa Italiana en SIX Swiss Exchange.

Ubs etf