Navbar logo new
Vanguard benoemt nieuw hoofd Europa Jon Cleborne
Calendar10 Apr 2024
Thema: Personalia
Fondshuis: Vanguard

Vanguard heeft Jon Cleborne benoemd als hoofd Europa[1]. Hij volgt Sean Hagerty op, die deze functie sinds 2016 bekleedt. Jon Cleborne geeft nu leiding aan Vanguards bekroonde[2] adviesdienst voor particuliere beleggers in de VS, ‘Personal Investor’. Deze dienst is toonaangevend op het gebied van direct-to-consumer beleggingsadvies en financiële planning. Hij zal rapporteren aan Chris McIsaac, managing director en hoofd van de internationale divisie van Vanguard. Sean Hagerty blijft actief in zijn huidige functie tot juni 2024. Dan draagt hij officieel het stokje over aan Jon Cleborne, die in het VK komt wonen. Sean Hagerty keert terug naar het hoofdkantoor van Vanguard in de VS.

“We zijn verheugd dat Jon de teugels in Europa overneemt. Hij is met twintig dienstjaren een Vanguard-veteraan. Zijn schat aan ervaring en mondiale perspectief zijn van groot belang voor onze focus op financiële tussenpersonen en particuliere beleggers. De aanstelling van Jon komt op een moment dat Vanguard de wind in de zeilen heeft in Europa. In 2023 vertrouwden onze klanten ons 26 miljard dollar aan nieuw vermogen toe, een recordjaar voor het bedrijf. Dat ons aanbod aanslaat en dat we veel mensen helpen om hun beleggingsdoelen te bereiken via onze eenvoudige, goedkope fondsen en diensten, is een bewijs van Seans sterke leiderschap”, aldus Chris McIsaac, managing director en hoofd van Vanguards International business.

Jon Cleborne trad in 2003 in dienst bij Vanguard en heeft verschillende leidinggevende functies bekleed die in het teken stonden van financiële adviseurs en particuliere beleggers. Voordat hij leiding gaf aan Personal Investor, was hij hoofd van de afdeling Portfolio Review, verantwoordelijk voor het toezicht op het wereldwijde fondsenaanbod van het bedrijf, voor de selectie van externe vermogensbeheerders voor de actieve fondsen van Vanguard en voor productontwikkeling.

De Europese activiteiten van Vanguard zijn gegroeid tot 360 miljard dollar aan belegd vermogen (per eind maart 2024). Het bedrijf heeft relaties opgebouwd en verdiept met tussenpersonen in verschillende markten, waaronder Duitsland, Italië en Zwitserland. In het Verenigd Koninkrijk worden Vanguard-fondsen nu gebruikt door 80 procent van de onafhankelijke financiële adviseurs, en het bedrijf bedient meer dan 550.000 Britse particuliere beleggers rechtstreeks. De Personal Investor Service van Vanguard is een van de snelst groeiende direct-to-consumer beleggingsplatformen van het land[3].

Sean Hagerty: “Het was een enorm voorrecht om leiding te geven aan onze Europese activiteiten. We hebben de afgelopen vijftien jaar hard gewerkt om het vertrouwen van onze klanten te winnen en om te laten zien dat beleggen niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn. Er is echter nog veel meer dat in de hele sector kan en moet worden gedaan, en ik weet dat Jon het voortouw zal blijven nemen om investeerders te helpen betere resultaten te behalen.”