Navbar logo new
Nieuwe indices maken Europese CLO-markt transparanter
Calendar21 Apr 2024
Thema: Fixed Income
Fondshuis: Fidelity

De lancering van nieuwe indices voor Europese Collateralized Debt Obligations (CLO) werpt meer licht op deze traditioneel ondoorzichtige markt, zeggen de experts van vermogensbeheerder Fidelity in deze Grafiek van de Week. “Dit baant het pad voor een nieuwe golf beleggers.”

De JP Morgan Euro CLOIE Index is de eerste benchmark voor breed gestandaardiseerde CLO-schuld in Euro. De index gaat terug tot december 2017 en biedt beleggers een kader om rendementen te vergelijken met andere beleggingscategorieën over verschillende ratings of looptijden en door verschillende perioden van volatiliteit.

Volgens de experts van Fidelity laten de cijfers een ‘relatieve veerkracht’ van de Europese CLO-markt zien. “De rendementen op zowel high-yield als delen van het investment gradesegment van de Europese CLO-markt zijn de afgelopen jaren hoger geweest dan die van vergelijkbare bedrijfsobligatiemarkten. De grotere transparantie leidt tot meer vertrouwen, waardoor we verwachten dat deze markt de komende tijd blijft groeien.”

Clo markt