Navbar logo new
In Europa zijn meer waardeaandelen te vinden dan in de VS
Calendar24 May 2024
Thema: Beleggen
Fondshuis: Fidelity

In Europa vind je op dit moment veel meer waardeaandelen dan in de VS, dat laat de grafiek van de week van Fidelity zien. Er zijn in Europa op dit moment namelijk veel meer aandelen die verhandeld worden tegen aantrekkelijke multiples dan in de VS.

De S&P 500 heeft momenteel meer aandelen met een koers-winstverhouding boven de 30, terwijl de MSCI Europe index meer aandelen heeft met een PE-ratio onder de 10.

Fidelity zegt dat dit komt doordat de prestaties van de ‘Magnificent Seven’ de andere 493 aandelen in de S&P 500 omhoogtillen. Europa heeft haar eigen versie, ook wel de ‘Seven Wonders’ genoemd. Hoewel Hermès, Novo Nordisk, Siemens, LVMH, SAP, ASML en Schneider Electric het beter doen dan de rest van de markt, heeft hun succes niet eenzelfde effect gehad op andere aandelen zoals in de S&P 500.

Fidelity benadrukt wel dat de waarde van een aandeel natuurlijk meer factoren heeft dan alleen het PE-ratio. Toch denkt Fidelity dat er in de MSCI Europe, met een kleine 200 bedrijven die onder minder dan 15 keer de winst handelen, genoeg aandelen te vinden zijn die goede fundamentals hebben en goed gepositioneerd zijn voor een periode van relatief krap monetair beleid. Fidelity noemt de goedkopere cyclische consumentengoederen, financiële partijen en tech als voorbeelden van sectoren waar naast de ‘magnificent’ of de ‘wonders’ nog andere pareltjes te vinden zijn

Koerswinstverhoudingen aandelen