UBS AM: Hobbelig economisch herstel duurt nog zeker twee jaar

Calendar25 Jun 2020
Thema: Macro
Fondshuis: UBS

UBS Asset Management voorspelt in haar basisscenario dat het zeker twee jaar duurt voordat de economie weer op het niveau van eind 2019 ligt. Dat zeggen de experts van UBS Asset Management in hun Panorama Mid-Year outlook die vandaag is gepubliceerd.

Volgens de experts weerspiegelen de financiële markten momenteel de status van China als een van de eerste economieën die op weg is naar herstel. Bovendien zal de outperformance van duurzaam beleggen door de recente volatiliteit waarschijnlijk de toegenomen vraag van beleggers aanjagen.

Toch zal volledig economisch herstel waarschijnlijk voor het belangrijkste deel afhangen van de beschikbaarheid van een vaccin tegen het coronavirus, gevolgd door een draai van steun naar stimulus.

Beleggers moeten zich voorbereiden op een geleidelijk en hobbelig economisch herstel. Het duurt waarschijnlijk tot medio 2022 voordat het niveau van eind 2019 weer wordt bereikt. In dit klimaat zijn er relatief veel kansen om waarde te vinden in alle beleggingscategorieën.

Evan Brown, hoofd Multi-Asset Allocation Strategy bij ABS AM: “Sinds eind maart hebben risicovolle beleggingen overal ter wereld een sprint ingezet. Dit komt door de geestdrift waarmee overheden hun beleid hebben aangepast, het positieve effect daarvan op de volksgezondheid en de economische activiteit. Niettemin gaan we er in ons basisscenario van uit dat de blijvende bezorgdheid over onze veiligheid de vraag en de capaciteit de komende twee jaar onder het niveau van vóór de crisis blijven drukken.”

Barry Gill, hoofd beleggingen bij UBS AM: “Maar heel zelden zijn beleggers in zo’n korte tijd overspoeld met zoveel veranderingen die invloed hebben op hun beleggingsbeslissingen. Voor diegenen die de gevolgen van al deze veranderingen snel kunnen verwerken en hun hoofd koel houden, zijn de kansen enorm. Onze bullish houding ten opzichte van Chinese aandelen blijft overeind en het integreren van duurzaamheid in beleggingsbeslissingen heeft haar waarde inmiddels bewezen.”