Navbar logo new
Vertrouwen belegger terug op niveau voor coronacrisis
Calendar04 Jul 2020
Thema: Beleggen
Fondshuis: Actiam

Galapagos en Adyen nu favoriete aandelen

Het vertrouwen onder particuliere beleggers blijft langzaam stijgen en ligt ook in juli weer iets hoger dan een maand eerder. Beleggers blijven echter voorzichtig en rekenen niet op forse koersstijgingen in de zomer.

Het beleggersvertrouwen is daarmee weer terug op het niveau van begin maart, vlak voordat de beurzen hard onderuit gingen door de coronacrisis.

Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van juli, waarin beleggende klanten hun oordeel over het beursklimaat geven.

In juli stijgt het vertrouwen verder naar +3,4 (op een schaal van -10 tot +10). Ofwel 0,2 punten hoger dan in juni, maar nog altijd flink onder de piek die rond de jaarwisseling werd bereikt.

Opvallend is verder dat bij de voorkeur van beleggers de nieuwe verhoudingen op het Damrak steeds duidelijker zichtbaar zijn. Waar traditioneel fondsen als Royal Dutch Shell en Unilever populair waren voeren nu Galapagos en Adyen de lijst van favoriete aandelen aan.

Beleggers zien de technologische sector als meest kansrijk om in te investeren, maar de medische sector volgt daar vlak achter.