UBS AM financiert uitrol glasvezelnetwerk op het Duitse platteland

Calendar05 Mar 2021
Thema: Fondsen
Fondshuis: UBS

UBS Asset Management Real Estate en Private Markets heeft vandaag bekend gemaakt dat het meedoet met een financiering voor TNG, de Duitse netwerkprovider die een snel fiber-to-home (FFTH) breedbandplatform aanbiedt op het Duitse platteland en die onlangs werd overgenomen door het infrastructuurfonds Intermediate Capital Group (ICG).

Het Infrastructure Debt Platform (IDP) van UBS REPM zal een senior secured debt verstrekken aan de onderneming, als onderdeel van een vijfjarig financieringspakket van 73 miljoen euro. De lening draagt bij aan de aanleg van glasvezelverbindingen voor meer dan 200.000 huishoudens. TNG is een geïntegreerde regionale FTTH-operator, die vooral in Noord-Duitsland actief is en internetconnectiviteit aanbiedt aan ongeveer 70.000 particuliere en zakelijke klanten.

De financiering is een aantrekkelijke investering voor UBS AM's IDP in een gevestigd FTTH-platform, dat hogesnelheidsbreedbandconnectiviteit wil aanbieden in regio's waar dat momenteel onvoldoende het geval is. Dit is in lijn met de Broadband Europe-strategie van de Europese Commissie, die ernaar streeft om in 2025 alle Europese huishoudens een hogesnelheidsverbinding aan te bieden.

Alessandro Merlo, Head of Investment, Infrastructure Debt bij UBS AM REPM, zegt: “Deze transactie is een mooie nieuwe investering in de digitale infrastructuur, een sector die een belangrijke pijler vormt van onze investeringsportefeuille en -strategie. We zijn verheugd dat we TNG kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling van zijn glasvezelnetwerk en het aanbieden van hogesnelheidsconnectiviteit aan meer dan 200.000 huishoudens, vooral in een tijd waarin de vraag naar dergelijke diensten toeneemt. Tot op heden hebben wij meer dan 1,5 miljard euro geïnvesteerd in 27 Europese infrastructuurprojecten in het middensegment van de markt, een belangrijke mijlpaal voor ons platform, die bevestigt dat wij in staat zijn een belangrijke bron van kapitaalfinanciering aan te boren, te structureren en te verstrekken.”