Navbar logo new
Analyse Lombard Odier: Optimisme over herstel dat een stijging van de rente aanwakkert vormt een uitdaging voor de Federal Reserve
Calendar10 Mar 2021
Thema: Macro
Fondshuis: Lombard Odier

Door door Stéphane Monier, Chief Investment Officer van Lombard Odier

De obligatiemarkten anticiperen op een sterk economisch herstel in de Verenigde Staten. Dit komt tot uiting in de stijging van de rentevoeten, die in de afgelopen zes maanden verdrievoudigd is. Wat zijn de gevolgen voor beleggers? Hoe zal de Federal Reserve (FED) reageren?

Belangrijkste punten:

De stijging van het rendement van obligaties weerspiegelt de verbeterde economische vooruitzichten in de Verenigde Staten.
De FED zal wellicht alleen ingrijpen indien de markten overreageren en zal haar activa-aankopen pas beginnen af te bouwen als de werkgelegenheid en de inflatie op schema zitten.
Het herstel na de pandemie normaliseert wereldwijd de inflatie, maar de internationale concurrentie en de output gaps blijven deflatoir.
Lombard Odier begon al in september 2020 met zijn portefeuilles te positioneren voor stijgende rentes, en is van mening dat de volatiliteit de gelegenheid biedt om cyclische posities toe te voegen.