Navbar logo new
Pictet Asset Management breidt programma van totaalrendementfondsen uit met lancering van PTR-Atlas Titan Fund
Calendar08 Oct 2020
Thema: Fondsen
Fondshuis: Pictet

Pictet Asset Management heeft zijn programma van totaalrendementfondsen uitgebreid met het Pictet TR-Atlas Titan Fund, een wereldwijd long/short-aandelenfonds. Het fonds is een variant op het succesvolle Pictet TR-Atlas Fund met een hoger risico en een hoger rendementsdoel.

Pictet TR-Atlas Titan is een wereldwijd directional long/short-aandelenfonds dat beoogt van verkeerd geprijsde aandelen in ontwikkelde en opkomende markten te profiteren door een gedetailleerde top-down analyse te combineren met een intensieve bottom-up aandelenselectie. Pictet TR-Atlas selecteert liquide aandelen geïdentificeerd via fundamenteel bottom-up onderzoek. Het team past de portefeuilleallocatie over regio's en sectoren aan op basis van een gedetailleerde top-down macro-analyse, inclusief indicatoren voor de economische cyclus en de liquiditeitssituatie. Het fonds streeft naar kapitaalgroei op lange termijn en streeft naar kapitaalbehoud in dalende markten.

Dit fonds kan interessant zijn voor beleggers die bereid zijn een hoger risiconiveau te accepteren om betere rendementen te behalen. Pictet TR-Atlas Titan streeft (na aftrek van kosten) naar een rendement van 5-8% bij een volatiliteit van rond de 5%.

Pictet TR-Atlas Titan wordt vanuit Genève beheerd door een vier leden tellend team onder leiding van Matthieu Fleck. De andere drie teamleden zijn Adrien de Susanne d’Epinay, Yassine Fki en Philip Wilson. Het team heeft een sterke achtergrond in onderzoek en kan de wereldwijde beleggingsexpertise van Pictet Asset Management benutten.

Het fonds werd op 1 oktober geïntroduceerd, is icbe IV-conform, met dagelijkse liquiditeit.

Teamleider Matthieu Fleck zei: "De wereldwijde aandelenmarkten blijven volatiel. Ze worden gedomineerd door steeds kortere conjunctuurcylussen en vertekeningen door de ongekende interventie van centrale banken en overheden. Dit onderstreept de argumenten voor onze long/short-benadering. Deze houdt voor de portefeuillepositionering rekening met het top-down klimaat en identificeert waar wij de beste beloning krijgen voor de risico's die wij nemen. Wij combineren dit met een zorgvuldige bottom-up aandelenanalyse om de relatie tussen koers en fundamentele factoren te beoordelen.”

Het fonds is momenteel voor verkoop geregistreerd in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Singapore, Spanje en Zweden.

Dit is nieuwste toevoeging aan het programma voor totaalrendementfondsen van Pictet Asset Management, dat per 31 augustus 2020 in totaal USD 10,6 miljard aan vermogen beheert. Andere fondsen binnen de serie zijn de long/short directional aandelenfondsen, Corto (Europese aandelen), Mandarin (aandelen Groot-China), Atlas (aandelen wereldwijd), evenals Distressed and Special Situations (event-driven vastrentend) en Sirius (opkomende markten long/short vastrentend).

Daarnaast omvat het programma de marktneutrale fondsen Agora (Europese aandelen), Diversified Alpha (multi-strategie) en Aquila (Aandelen wereldwijd).