Navbar logo new
Pictet Asset Management introduceert nieuw themafonds Human
Calendar30 Nov 2020
Thema: Fondsen
Fondshuis: Pictet

Pictet Asset Management (Pictet AM) heeft de lancering aangekondigd van Pictet-Human, een nieuw fonds binnen zijn USD 53 mld.[1] omvattende programma van actief beheerde themafondsen. Pictet-Human is gevestigd in Luxemburg en icbe-conform. Het fonds streeft ernaar het groeipotentieel van consumentgerichte diensten te benutten die het welzijn van mensen en gemeenschappen verbeteren.

Pictet-Human is een wereldwijde thematische aandelenstrategie geconcentreerd op diensten die ons helpen in te spelen op demografische en technologische veranderingen die ons leven ingrijpend veranderen (bijv. meer tijdelijk werk, later kinderen krijgen, langer leven, online amusement, fitness en dating).

Alice de Lamaze, CFA, hoofdbeheerder van het fonds, zegt: “Mensen kunnen in de 21e eeuw langer en gezonder leven. Wij onderhouden ons geestelijke en lichamelijke welzijn met leren, zorg en plezier hebben. Diensten die ons ondersteunen om deze doelen te bereiken, kunnen beleggers duurzame kansen bieden dankzij hun terugkerende en voorspelbare omzetten. Deze diensten kunnen ons helpen meer voldoening te vinden in ons leven.”

Tegelijkertijd kijken mensen steeds vaker naar de privésector om betere, handigere of innovatievere diensten aan te schaffen.

“Het voortdurende onderzoek van onze beleggingsprofessionals is cruciaal om de opkomende megatrends te beoordelen die de aantrekkelijkste beleggingsthema's op lange termijn definiëren” zegt Hans Peter Portner, Head of Thematic Equities. Sterke trends van technologische vooruitgang en commercialisering dragen bij aan het herpositioneren van “vrije” bestedingen aan zaken waaronder bijlessen en content streaming, die steeds meer als essentiële diensten worden beschouwd.

Het beleggingsuniversum telt drie hoofdsegmenten:

-Leren: ondersteuning van levenslang leren, vanaf het vroegste onderwijs tot loopbaanontwikkeling en Educational Technology (Ed-tech);
- Zorg: ondersteuning voor gezinnen, zorgverleners, huisdieren en gemeenschappen; en
- Plezier: amusement, reizen, eten en culturele ervaringen.

Alice de Lamaze wordt ondersteund door Investment Manager Marien-Baptiste Pouyat en Product Specialist Gillian Diesen. In lijn met de andere 12 themastrategieën van Pictet AM past het beleggingsteam voor Pictet-Human een actief beheerproces toe waarbij het een op sterke overtuiging gebaseerde portefeuille van bedrijven met een hoge thematische zuiverheid samenstelt.

Het fonds is momenteel voor verkoop geregistreerd in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Italië, Ierland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Zweden.

1. Pictet Asset Management per 31-10-2020
2. Programma van thema's – Biotech, Clean Energy, Digital, Global Environmental Opportunities, Health, Nutrition, Premium Brands, Robotics, Security, SmartCity, Human, Timber en Water.