Navbar logo new
Record netto-instroom van € 1,7 miljard voor La Financière de l'Echiquier
Calendar25 Jan 2021
Thema: Fondsen

Record netto-instroom van € 1,7 miljard voor La Financière de l'Echiquier in 2020, wat de toenemende populariteit van LFDE in Europa en bij institutionele klanten bevestigt

Voor La Financière de l'Echiquier (LFDE) was 2020 een historisch jaar met een netto-instroom van € 1,72 miljard, veel meer dan de instroom van 2007, tot dusver de grootste sinds LFDE in 1991 werd opgericht, exact 30 jaar geleden. Het beheerd vermogen van LFDE bedraagt nu € 12,2 miljard tegenover € 9,5 miljard op 31.12.2019, wat neerkomt op een forse stijging met 28% in één jaar.

Deze cijfers, gerealiseerd in een complexe en ongekende context, zijn een afspiegeling van de opmerkelijke prestaties en de goede, duurzame klantbetrekkingen van LFDE. Ze weerspiegelen ook de succesvolle implementatie van de strategie van LFDE: haar oplossingen in Europa op grotere schaal op de markt brengen en de verhouding tussen institutionele en ‘retail’ klanten in evenwicht brengen. 36% van het in 2020 opgehaald kapitaal is afkomstig uit het buitenland, voornamelijk uit Duitsland, Zwitserland en de Benelux, hetgeen de expansie van LDFE in Europa bewijst. Bovendien groeit het vertrouwen van institutionele klanten, die goed zijn voor bijna 50% van de instroom.

De netto-instroom is gespreid over alle fondsen. Het verkoopmomentum was vooral sterk voor de SRI- en smallcap- en midcap strategieën, en voor het thematisch beheer: • Het SRI- en Impactaanbod van LFDE vormt nu bijna 51% van het beheerd vermogen van € 6 miljard. De instroom bedraagt € 1,3 miljard.
• De Small- en Midcap Europe-strategieën hebben in 2020 € 1,1 miljard opgehaald;
• Alleen al de internationale en thematische aandelenfondsen noteerden in 2020 een netto-instroom van ruim € 900 miljoen.

Bettina Ducat, algemeen directeur van La Financière de l’Echiquier, verklaart: ‘Deze ongekende prestaties en uitzonderlijke resultaten zijn te danken aan de teams die in dit enerverende jaar grote flexibiliteit en inzet hebben getoond. Ze zijn erin geslaagd de juiste beleggingskeuzes te maken en het contact met onze klanten te behouden of zelfs te leggen. Deze evenwichtige netto recordinstroom bewijst de soliditeit van onze performance en de relevantie van onze strategie, ongeacht het type klant.

We houden vast aan onze ambitie om van La Financière de l'Echiquier een toonaangevende speler in Europa te maken en bereiken dit door onze sterke punten en knowhow te benutten. Het momentum is er. We hebben alle troeven in handen om onze internationale groei te versnellen: een groot potentieel, talenten, een gediversifieerde en evenwichtige klantenbasis en een stevige voet aan de grond in Frankrijk.’