Vanguard breidt ESG-aanbod uit met global corporate fixed income ESG ETF

Calendar25 May 2021
Thema: ETF
Fondshuis: Vanguard

- Nieuw product geeft toegang tot vastrentende bedrijfsobligaties van overal ter wereld en omvat tegelijkertijd een stevige ESG-screening
- Het Europese ESG-productassortiment van Vanguard stelt beleggers in staat een gediversifieerde ESG-bewuste portefeuille samen te stellen

Vanguard lanceert vandaag de Vanguard ESG Global Corporate Bond UCITS ETF. De nieuwe ETF kan dienen als een hoeksteen voor ESG-bewuste portefeuilles, op basis van zijn brede diversificatie en zijn stevige ESG-screening.

De Vanguard ESG Global Corporate Bond UCITS ETF streeft ernaar de Bloomberg Barclays MSCI Global Corporate Float-Adjusted Liquid Bond Screened Index te volgen en biedt toegang tot vastrentende bedrijfsobligaties van over de hele wereld. De index sluit bedrijven uit die betrokken zijn bij wapens, niet-hernieuwbare energie en zogenoemde ‘vice products’ zoals tabak. Ook bedrijven die zich niet houden aan de UN Global Compact Principles worden uitgesloten. Het fonds heeft een OCF (Ongoing Charges Figure of lopende kosten) van 0,15%. (1)

“Vanguard blijft zoeken naar ESG-strategieën voor de lange termijn die beleggers rendement opleveren. Voor beleggers die ESG-risico's willen beperken of bedrijven willen vermijden die niet stroken met hun waarden, zijn we blij dat we een ESG-strategie voor bedrijfsobligaties van overal ter wereld kunnen aanbieden via de nieuwe Vanguard ESG Global Corporate Bond UCITS ETF”, aldus Fong Yee Chan, hoofd ESG-strategie van het VK en Europa.

De Vanguard ESG Global Corporate Bond UCITS ETF wordt beheerd door Vanguard's Fixed Income Group (FIG) dat wereldwijd meer dan $ 1.700 miljard aan activa onder beheer heeft en bestaat uit een team van 57 specialisten met brede kennis en expertise. (2)

“De lancering van de Vanguard ESG Global Corporate Bond UCITS ETF is een belangrijke aanvulling op ons bestaande productaanbod, vooral na de recente introductie van de Vanguard ESG Global All Cap UCITS ETF. Met ons huidige Europese ESG-productassortiment zijn beleggers in staat een gediversifieerde, ESG-bewuste portefeuille op te bouwen”, zegt Wim van Zwol, hoofd Benelux en Nordics.

Met de toevoeging van de nieuwe producten ziet de line-up van Vanguard voor milieu- en maatschappijbewuste beleggers er als volgt uit: (3)

Vanguard etfs

[1] https://www.unglobalcompact.org/what-is-gc/mission/principles
[2] Source: Vanguard, as at 30 March 2021
[3] Source: Vanguard, as at 20 May 2021