Navbar logo new
DPAM benoemt nieuwe CIO's Fundamental Equity en Global Balanced
Calendar14 Jun 2021
Thema: Personalia
Fondshuis: DPAM

DPAM kondigt de benoeming aan van Johan Van Geeteruyen, momenteel Chief Investment Officer van de global balanced strategieën, tot CIO Fundamental Equity. Tegelijk zal Yves Ceelen, momenteel Head of Institutional Portfolio Management, zijn huidige verantwoordelijkheden uitbreiden. Hij neemt de CIO-rol van Johan over voor de global balanced strategieën.

Johan, lid van de Management Board, is een senior beleggingsprofessional met meer dan 30 jaar ervaring. Hij maakt sinds 1998 deel uit van het bedrijf als Equity Manager en Head of Institutional Mandates. In 2016 werd hij benoemd tot CIO van DPAM's global balanced expertise. Johan is een door de ABAF| BVFA (Belgische Vereniging van Financiële Analisten) gecertificeerd financieel analist.

Yves, lid van de Management Board, is al meer dan 20 jaar werkzaam in beleggingsbeheer. Hij trad in 2011 in dienst van DPAM als Portfolio Manager voor Institutionele mandaten. In 2016 werd hij Head of Institutional Mandates.

Deze benoemingen volgen op de beslissing van Alexander Roose, voormalig CIO Fundamental Equity, om zijn professionele carrière buiten DPAM voort te zetten, samen met Quirien Lemey, co-manager van de duurzame multithematische strategieën.

Hugo Lasat, CEO DPAM: “Ik wil Johan en Yves bedanken voor het opnemen van deze nieuwe verantwoordelijkheden en ik wil ook Alexander en Quirien oprecht bedanken voor hun jarenlange bijdrage tot de ontwikkeling van onze fundamentele aandelen-expertise ,. De continuïteit in het beheer van DPAM's fundamentele aandelenstrategie is verzekerd dankzij de jarenlange ervaring van Johan, samen met het bestaande ervaren team en de unieke combinatie van een consistent beleggingsproces ondersteund door een robuust, convictiegedreven buy-side research.

Fundamental Equity is doorheen de jaren uitgegroeid tot een van de kernexpertises van DPAM dankzij onze unieke beleggingsbenadering , alsook de inzetvan een sterk en toegewijd team van beleggingsprofessionals. Johan zal de leiding overnemen van het team dat al vele jaren onze duurzame, wereldwijde en thematische Fundamental Equity-tak beheert. Het is onze ambitie om verder te blijven investeren in de ontwikkeling van deze kern-expertise.”

Tom Demaecker en Dries Dury, senior Fund Managers Fundamental Equity, zullen de duurzame en thematische strategieën binnen de Fundamental Equity-tak mee blijven beheren, op basis van dezelfde teambenadering die sindshet begin is ingevoerd. Ze werken heel nauw samen met het Responsible Investment Competence Centre, geleid door Ophélie Mortier, en het buy-side equity Research team, geleid door Ivo Dierick. Met 27 jaar ervaring in beleggingsonderzoek leidt Ivo een team van 17 buy-side aandelenanalisten waarin de afgelopen drie jaar verder is geïnvesteerd om een breder aantal sectoren en regio's te bestrijken.

De combinatie van een eigen ESG-screening met behulp van scorecards en onze waardeketen benadering voor de selectie van aandelen, staat garant voor de blijvende toegevoegde waarde die we aan onze klanten en partners willen bieden.