Navbar logo new
Het ODDO BHF Private Debt platform rondt nieuwe closings af en bereikt EUR 249 miljoen voor haar Senior Loan strategie in de Mittelstand
Calendar01 Jul 2021
Thema: Beleggen

ODDO BHF Asset Management rondt nieuwe closings af voor haar Senior Loan strategie in de Mittelstand. In twaalf maanden tijd heeft de Private Debt strategie bijna 250 miljoen euro opgebracht. Hieruit blijkt de grote belangstelling van institutionele beleggers, zoals Franse, Italiaanse en Duitse verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en family offices, alsook van vermogende particulieren in heel Europa.

De strategie financiert Duitse "Mittelstand"-bedrijven die hun transformatie en groei versnellen. Duitsland is de sterkste markt in de EU voor kleine en middelgrote ondernemingen, met ongeveer 450 000 kmo's1 in diverse sectoren en regio's, die actief zijn in een dynamische economie. Structureel groeit de private debtmarkt, met 59% van de transacties die in 2020 door schuldfondsen zullen worden uitgevoerd.

De strategie profiteerde van een marktomgeving waarin de dealstroom zich sterk herstelde na de COVID-19-crisis in mei 2020, met 147 geanalyseerde transacties in de afgelopen twaalf maanden, waarvan meer dan driekwart sponsorfinancieringen waren. Aan het einde van het eerste halfjaar had het investeringsteam vijf transacties afgerond voor een totaalbedrag van 47 miljoen euro. Nog eens drie transacties bevinden zich in de uitvoeringsfase.

Markus Geiger, verantwoordelijke Private Debt, zegt: "Gezien de uitdagingen van de covidcrisis zijn wij zeer tevreden met onze resultaten tot nu toe. Dankzij de ervaring en het track record van het Private Debt team en ons vermogen om investeringsopportuniteiten te realiseren, bevinden wij ons in een zeer goede positie om onze doelstelling van €300 miljoen tegen het einde van het jaar te bereiken."

Nicolas Chaput, Algemeen Directeur van ODDO BHF AM, voegt toe: "De ontwikkeling van de Private Assets-activiteiten is een sleutelelement in de strategische groei- en diversificatiedoelstellingen van de groep. Wij zijn verheugd dat grote instellingen en investeerders zoals het EIF en Allianz France ons project en ons investeringsteam vanaf de eerste closing hebben gesteund, naast de ODDO BHF groep.."