Navbar logo new
M&G benoemt Fabiana Fedeli om de aandelendivisie van £57 miljard te leiden
Calendar05 Jul 2021
Thema: Personalia
Fondshuis: M&G Investments

M&G plc kondigde vandaag aan dat Fabiana Fedeli is benoemd tot Chief Investment Officer Aandelen, een nieuwe functie in het bedrijf. Fabiana zal rapporteren aan de Chief Investment Officer van M&G plc, Jack Daniels.

Fabiana fedeli
Fabiana Fedeli
Een jaar geleden liet het bedrijf weten zich intensiever te gaan toeleggen op actief beleggen in aandelen. Daarmee wil het bedrijf constantere beleggingsprestaties leveren en strategieën ontwikkelen die beter inhaken op de behoeften van klanten. De benoeming van Fabiana Fedeli vloeit hieruit voort.

M&G kent een rijke geschiedenis van actief beleggen in aandelen. Het bedrijf introduceerde in 1931 het eerste beleggingsfonds in het VK en bleef sindsdien innovatieve strategieën ontwikkelen. Een voorbeeld daarvan is de recente lancering ven een reeks strategieën op het gebied van impactbeleggen waarmee internationale uitdagingen als klimaatverandering en gezondheidszorg worden aangepakt.

Fabiana, die meer dan 20 jaar ervaring in de beleggingsbeheersector heeft, is afkomstig van Robeco Asset Management waar zij Global Head of Fundamental Equities was en leiding gaf aan een internationaal beleggingsteam dat diverse actieve aandelenstrategieën beheert. Ze was direct verantwoordelijk voor het portefeuillebeheer van drie van deze strategieën en heeft uitgebreide ervaring met de integratie van duurzaamheid en impact in beleggingsprocessen. Voordat ze bij Robeco aan de slag ging, werkte Fabiana in verschillende functies op het gebied van portefeuillebeheer en aandelenanalyse in Londen, New York en Tokio.

Jack Daniels, Chief Investment Officer bij M&G plc: "Aandelen zullen altijd een essentiële rol spelen in de portefeuille van een belegger, en wij zijn van mening dat actief effectenbeheer op de lange termijn meer waarde voor klanten zal opleveren. Fabiana brengt een schat aan beleggingservaring in zowel aandelen als duurzaamheid met zich mee, en haar aanstelling benadrukt hoe belangrijk deze vitale vermogenscategorie voor ons is. Fabiana gaat aan de slag met het talentvolle beleggingsteam van M&G om de samenwerking, het genereren van ideeën en innovatie binnen de divisie Aandelen te bevorderen."

Fabiana Fedeli: "M&G kent een lange historie van actief aandelenbeheer, een sterke bedrijfscultuur en heldere beleggingswaarden. Omdat onze sector altijd in beweging is, blijft het voor vermogensbeheerders van het grootste belang om te anticiperen en in te spelen op klantbehoeften. Ik kijk uit naar de samenwerking met het getalenteerde en ervaren beleggingsteam om het aandelenprogramma van M&G verder te ontwikkelen."

Over Fabiana Fedeli

Fabiana is afkomstig van Robeco Asset Management waar ze Managing Director, Global Head of Fundamental Equities en Senior Portfolio Manager was. Fabiana gaf leiding aan een internationaal team dat een vermogen van USD 48 mrd onder beheer heeft. Fabiana was portefeuillebeheerder voor drie opkomende-marktstrategieën met meer dan USD 8 mrd onder beheer.

Daarvoor bekleedde ze functies op het gebied van portefeuillebeheer bij Pioneer Investment Management en Occam Asset Management in Londen. Fabiana begon haar loopbaan bij ING Barings als onderzoeksanalist voor Japanse aandelen in Tokio, en verhuisde later naar New York waar ze in functies op het gebied van aandelenresearch bij Lehman Brothers en Indus Capital werkte.

Fabiana haalde een masterdiploma Economie aan de Hitotsubashi University in Tokio en een diploma Economische en sociale wetenschappen aan de universiteit van Milaan.