Navbar logo new
Nuveen Real Estate haalt nog eens $213,5 miljoen op voor zijn Asia Pacific Cities-strategie
Calendar07 Sep 2021
Thema: Vastgoed

Toezeggingen van vier Nederlandse en Zwitserse investeerders

Nuveen Real Estate, een van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders, heeft bij vier Nederlandse en Zwitserse beleggers nog eens $213,5 miljoen opgehaald voor zijn Asia Pacific Cities-strategie. De totale investering door twaalf beleggers in het platform staat hiermee op meer dan $900 miljoen. Het platform werd in november 2018 gelanceerd.

Deze meest recente toezegging benadrukt de aanhoudende belangstelling van Europese beleggers voor de open-ended strategie. De huidige opbouw bestaat uit 64% logistiek, 18% woningen en 18% kantoorpanden in vier bruisende Aziatische steden.

Recentelijk werd 183-185 Clarence Street in Sydney, het eerste kantoorpand van deze strategie, opgeleverd. Na een aanzienlijke restauratie en uitvoerige renovatie biedt dit gezichtsbepalende pand nu circa 7.900 m2 aan bedrijfsruimte verdeeld over 12 etages. Het ontwerp voldoet aan diverse duurzaamheidscriteria.

Louise Kavanagh, Managing Director Asia Pacific bij Nuveen Real Estate: “Het is goed om te zien dat beleggers geïnteresseerd zijn in deze flagship strategie, die sinds de lancering alleen maar is gegroeid en sterke prestaties heeft neergezet. Met de nieuwe toezeggingen is onze positie zodanig versterkt dat we op zoek kunnen gaan naar goed renderende panden die zorgen voor een stabiele inkomstenstroom, ook op de lange termijn, voor onze beleggers.

Gabi Stein, Managing Director, Senior Real Estate Specialist bij Nuveen Real Estate: “Europese beleggers raken niet uitgekeken op de Asia Pacific-markt en hun aanhoudende belangstelling voor onze flagship strategie onderstreept dat ook. De pandemie heeft voor enige tegenwind gezorgd, maar dat neemt niet weg dat beleggers zich blijven richten op de regio. Demografie en diversificatie zijn voor hen gunstige factoren. Wij verwachten dat de vraag naar kernstrategieën in Asia Pacific de komende jaren alleen maar verder toeneemt.”

Nuveen Real Estate’s meest recente outlook-rapport wijst op een aanhoudend sterke vraag van huurders naar moderne logistieke ruimte in Asia Pacific. Dit wordt aangejaagd door e-commerce en ook door de vraag naar koudeopslag voor levensmiddelen. In het rapport worden een aantal sterke kantorenmarkten in de regio belicht, waaronder Sydney, Singapore en Seoul. Deze steden zijn goed gepositioneerd voor groei op de lange termijn , al hebben ze vanwege de pandemie de nodige tegenwind te verduren gekregen.