Navbar logo new
Keren Properties & Development lanceert de grootste fondsenwerving ooit in België via een crowdlendingplatform
Calendar20 Oct 2021
Thema: Vastgoed

BeeBonds, het crowdlendingplatform erkend door de FSMA, kondigt aan dat Keren Properties & Development haar investeerders een luxe vastgoedproject voorstelt, zowel letterlijk als figuurlijk. Het bestaat uit de voltooiing van een verbouwingsproject van kantoren in prestige appartementen op nummer 228 van de Louizalaan. Dit project is tevens een luxeproject in termen van financiële zekerheid, aangezien de obligatie-uitgifte volledig gedekt is door een eersterangshypotheek, met bovendien een jaarlijks rendement van 6%.

Het project Keren, gedragen door Keren Properties & Development, filiaal van de gerenommeerde vastgoedvennootschap Everland Group, bestaat in zijn integraliteit uit de verbouwing en verkoop van 3 naburige panden in Brussel :

  • Louizalaan 228: herontwikkeling van kantoren in luxe appartementen. Van de 16 eenheden werden al 14 appartementen verwezenlijkt en verkocht. Enkel de verkoop van de duplex-penthouse (geschat op € 1,95M) en het handelsgelijkvloers (geschat op €1,3M maar nu verhuurd) zullen dienen tot de terugbetaling van het merendeel van de obligatie-uitgiftes.
  • Lensstraat 31: een nieuw appartementsgebouw met 11 eenheden werd gebouwd en reeds verkocht aan één enkele investeerder.
  • Lensstraat 29: 8 appartementen zijn in verbouwingsfase voor een totale verkoopswaarde van €2M, en zal dienen tot de terugbetaling van het saldo.

De particuliere beleggers en rechtspersonen krijgen vanaf vandaag en tot 4 november 2021 de gelegenheid om deel te nemen aan de voltooiing van dit project, dankzij een investering op 3 jaar, met een aantrekkelijk jaarlijks rendement van 6%.

Avi Barmoshe, mededrager van het project Keren en Chief Development Officer van Everland Group: "Wij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling en het beheer van stedelijke vastgoedprojecten, met de ambitie om de stad creatiever en inspirerender te maken. Na een ontmoeting met het BeeBonds team, leek het idee om de financiering van onze projecten open te stellen voor een gemeenschap van investeerders zeer coherent met onze filosofie. We waren ook overtuigd door het professioneel fondsenwervingsproces. Met het project Keren zijn we bijna aan de eindstreep. Daarom maken we ons geen zorgen over het verlenen van een eersterangshypotheek om maximale zekerheid te bieden aan de beleggers die op de obligatie-uitgifte zullen inschrijven. Ons doel is opnieuw voldoende liquiditeit te verkrijgen om ons snel te kunnen positioneren in nieuwe en interessante vastgoedprojecten."

Joël Duysan, CEO BeeBonds: "Gewoonlijk is bij crowdlendingprojecten de obligatieschuld achtergesteld bij de bankschuld, wat betekent dat in geval van een storing, de investeerders na de banken worden terugbetaald. Het Keren-project is uitzonderlijk in die zin dat de ingezamelde bedragen in de eerste plaats zullen worden gebruikt om het saldo van de lopende banklening terug te betalen. Er zal geen achterstelling zijn en wij hebben derhalve een eersterangshypotheek verkregen op de twee prestigieuze panden die nog te koop staan aan de Louizalaan 228, maar ook op het gebouw in verbouwing in de Lensstraat 29. In een tijd waarin besparingen worden ondermijnd door inflatie en negatieve rentevoeten, zijn wij er trots op dat wij zoveel mogelijk mensen een rendement van 6% per jaar met zoveel zekerheid kunnen bieden (investeringen zijn mogelijk vanaf 1000 €)."