UBS ETF breekt door grens van USD100 miljard aan beheerd vermogen

Calendar15 Nov 2021
Thema: ETF
Fondshuis: UBS

De ETF’s van UBS Asset Management (UBS AM) hebben de grens van 100 miljard dollar overschreden. Dat maakt de vermogensbeheerder vandaag bekend. Hiermee is UBS AM één van de weinige Europese ETF-aanbieders die deze mijlpaal heeft bereikt.

In 2001 lanceerde UBS AM zijn eerste ETF's met een handvol aandelenfondsen. Door in gesprek te gaan met beleggers en door het uitwisselen van ideeën, heeft het aanbod zich verder kunnen ontwikkelen en zijn er innovatieve oplossingen bedacht. Het gevarieerde productaanbod van 130 ETF’s zorgt voor een palet aan flexibele bouwstenen voor aandelen, vastrentende waarden, grondstoffen en alternatieve strategieën. Het door UBS beheerde ETF-vermogen is gestegen van ongeveer USD 30 miljard vijf jaar geleden tot USD 100 miljard nu. Dat is een jaarlijks groeipercentage van 27%, wat hoger is dan de gemiddelde groei van de Europese ETF-markt.

De afgelopen tien jaar hebben beleggers hun focus duidelijk verschoven naar meer duurzame ETF's. UBS AM heeft van deze toenemende vraag kunnen profiteren. De vermogensbeheerder is met een belegd vermogen van USD 35 miljard de op één na grootste Europese aanbieder in deze categorie. In 2021 lanceerde UBS AM 17 nieuwe duurzame ETF's, waaronder een volledige reeks met op het Parijs-akkoord afgestemde benchmarks.

UBS AM biedt ook het breedste scala aan in valuta gedekte aandelenklasse-ETF's in de UCITS ETF-markt.

Clemens Reuter, Global Head of ETF & Index Fund Client Coverage bij UBS Asset Management: "De groei van onze ETF-activiteiten naar USD 100 miljard laat zien dat onze focus ligt bij de behoeften van verschillende beleggers. Ook de breedte van ons aanbod, illustreert dat. ETF’s bieden een transparante en flexibele manier om te beleggen in belangrijke markten en activaklassen."

Ian Ashment, Head of Systematic & Index Investing voegt toe: "Onze inzet voor duurzaam beleggen in onze passieve producten heeft ons doen uitgroeien tot de op één na grootste Europese beheerder van geïndexeerde activa. ETF's zijn een kernonderdeel van ons aanbod en we streven er voortdurend naar om innovatieve nieuwe producten en oplossingen te ontwikkelen.”