Navbar logo new
Le Clou Doré, in Luik, een prachtig energiezuinig vastgoedproject om een ambitieus jaar van crowdlending 2022 te starten
Calendar21 Jan 2022
Thema: Vastgoed

BeeBonds, het door de FSMA erkende Belgische crowdlending platform, kondigt aan dat de vastgoedvennootschap Invest & Corporate aan investeerders een eco-verantwoord vastgoedproject aanbiedt van 9 luxeappartementen in een historisch gebouw in het hart van Luik.

Pierre Berryer, geboren in Antwerpen, Managing Director van Invest & Corporate, is vandaag één van de meest invloedrijke projectontwikkelaars in Luik. Hij is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de renovatie van de hotels de Sélys-Longchamps, die het 5-sterrenhotel Crowne Plaza Liège is geworden, de restauratie en verbouwing van het beroemde Grand Poste-gebouw in Luik tot een studentenresidentie, een coworking space en horeca-hub, de verbouwing van de voormalige boerderij van Hauts-Sarts tot een bedrijvencentrum, de bouw van een apparthotel met 101 kamers in Luik (het project Bons-Enfants) en een residentie van 34 ecologisch verantwoorde appartementen in Verviers.

Vandaag bereidt Invest & Corporate de rehabilitatie voor van "Le Clou doré", een gebouw dat deel uitmaakt van het vroegere hotel Van den Steen de Jehay, gebouwd in het begin van de 16e eeuw. Het is gelegen in het historische centrum van Luik (rue du Mont St Martin, 33), dicht bij winkels, scholen, openbaar vervoer en belangrijke snelwegen.

Pierre Berryer, Managing Director van Invest & Corporate: "Het doel is om dit historische gebouw, dat niet meer voldoet aan de levensstijl van vandaag, om te vormen tot 9 high-end appartementen, van 95m² tot 175m². De reeds verkregen bouwvergunning voorziet in de afbraak van het interieur en de wederopbouw ervan, met behoud van de voorgevel. Wij hebben de verkoopovereenkomst in juni jongstleden ondertekend, via onze 100%-dochteronderneming Cadran-Bons Enfants SRL, die het project vanaf het eerste kwartaal van 2022 zal ontwikkelen. Onze grote toegevoegde waarde is het leveren van expertise op het gebied van passieve gebouwen om eco-verantwoorde woningen te creëren met alle comfort van thuis, zelfvoorzienend op het gebied van energie."

De bouw zal worden uitgevoerd door de hoofdaannemer TimberTeam S.A., een dochteronderneming van Invest & Corporate onder leiding van Paul-Henri Berryer - de zoon van Pierre Berryer. Het bedrijf is sinds 2012 gespecialiseerd in passiefgebouwen van massief hout en maakt uitsluitend gebruik van CLT (Cross Laminated Timber), een dragend materiaal dat zeven keer lichter is dan traditionele materialen, aanzienlijk bijdraagt tot de isolatie van het gebouw en veel tijd bespaart in vergelijking met traditionele bouwplaatsen. De werkzaamheden zullen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 voltooid zijn.

Joël Duysan, CEO van BeeBonds: "We zijn verheugd het jaar te beginnen met dit project, dat een globale sociale impact heeft: van zijn ethische en collectieve financiering (de fondsenwerving op het BeeBonds-platform - nu vanaf slechts 500 euro om toegankelijk te zijn voor een zo groot mogelijk aantal - zal een banklening van Triodos Bank aanvullen), tot zijn eco-verantwoorde realisatie, terwijl het een zeer aantrekkelijk rendement van 8% bruto per jaar biedt. De verkoop van de appartementen zal de betaling van de rente en de terugbetaling van het door de particuliere investeerders geleende kapitaal mogelijk maken.”

"In 2021 heeft BeeBonds 18 fondsenwervende campagnes georganiseerd voor een totaal opgehaald bedrag van 17,5 miljoen euro, wat een verdubbeling is van het bedrag dat in 2020 is opgehaald (+108%). Onze ambitie is om het dit jaar nog beter te doen, met als doel 25 miljoen euro in te zamelen, verdeeld over maximaal 25 projecten. Wij zijn ook van plan de voorgestelde projecten verder te diversifiëren en nieuwe investeerders aan te trekken, zoals institutionele beleggers, teneinde de omvang van sommige fondsen te verhogen.”

Details van de fondsenwerving

Het staat open voor particuliere investeerders en rechtspersonen.

Geïnteresseerde beleggers vinden alle praktische informatie op de BeeBonds-website: www.beebonds.com/projecten/

  • Het doel is een maximum van 1,1 miljoen euro te bereiken, uitgeleend voor een periode van 3 jaar, met een jaarlijks rendement van 8%.
  • De ingezamelde middelen zullen worden gebruikt om het bestaande gebouw af te breken en een passief gebouw te herbouwen. SA Invest & Corporate zal een interco-lening verstrekken aan haar volle dochteronderneming Cadran-Bons Enfants SRL, die het project zal uitvoeren.
  • Het toegangskaartje voor de geldinzameling bedraagt 500 euro.