Navbar logo new
Columbia Threadneedle Investments benoemt Emmanuel Archampong tot Head of Insurance, EMEA
Calendar18 Feb 2022
Thema: Personalia

Columbia Threadneedle Investments, een toonaangevende, wereldwijd actieve vermogensbeheerder, heeft Emmanuel Archampong benoemd tot Head of Insurance, EMEA. Emmanuel zal toezicht houden op het beheer van de verzekeringscliënten van Columbia Threadneedle in de EMEA-regio en de bedrijfsontwikkeling in dit segment aansturen. Hij trad op 14 februari 2022 in dienst bij Columbia Threadneedle en is werkzaam in Londen.

Emmanuel archampong

Emmanuel Archampong heeft aanzienlijke ervaring opgebouwd in het ontplooien van de verzekeringsactiviteiten van vermogensbeheerders door nieuwe verzekeringsoplossingen te ontwikkelen. Hij is overgestapt van Wells Fargo Asset Management, waar hij Head of Insurance Business Development was voor alle markten buiten de VS, een functie die hij de afgelopen twee jaar heeft vervuld. In deze functie stuurde hij de groei van het bedrijf in de verzekeringssector aan. Daarvoor was hij Head of Insurance Investing bij Royal London Asset Management, waar hij de beleggingsoplossingen voor de Britse verzekeringsmarkt en de ontwikkeling van de commerciële relaties met Britse verzekeraars aanstuurde. Daarnaast is hij ook Solutions Specialist op het gebied van verzekeringen en pensioenen geweest bij Barrie and Hibbert – Moody's en heeft hij commerciële en risicogerelateerde functies bekleed bij JP Morgan Asset Management en Assicurazioni Generali.

Bij Columbia Threadneedle zal Emmanuel gebruik kunnen maken van de ervaring van de teams voor bedrijfsontwikkeling en cliëntbeheer om het aanzienlijke volume aan beheerde activa van verzekeringsmaatschappijen verder uit te bouwen. Hij zal leiding geven aan het gespecialiseerde cliëntenteam voor verzekeringen van Columbia Threadneedle en samenwerken met de bredere verkoopteams en de productontwikkelingsteams van Columbia Threadneedle.

Columbia Threadneedle heeft een ruime en aantoonbare ervaring in het beheer van oplossingen voor veeleisende verzekeraars, en houdt daarbij rekening met de juridische vereisten en de beleggingsdoelstellingen van de eindklanten van de verzekeraars.

Michaela Collet Jackson, Head of Distribution EMEA bij Columbia Threadneedle Investments:

"Emmanuel is een sterke leider met een passie voor het ontwikkelen van oplossingen die perfect aansluiten op de behoeften van cliënten. Hij heeft meer dan 14 jaar ervaring in het opbouwen van sterke cliëntrelaties in uiteenlopende verzekeringssectoren en in het aanbieden van beleggingsoplossingen op maat voor verzekeraars. Hij heeft met name een lange staat van dienst als het gaat om inspelen op de snel veranderende behoeften van deze cliëntengroep, zoals hun eisen op het gebied van verantwoord beleggen.

Ik ben ervan overtuigd dat zijn drive om deze zeer veeleisende cliënten succesvolle oplossingen te bieden ons zal helpen om onze omvangrijke activiteiten in de verzekeringssector uit te bouwen en te laten groeien."