Navbar logo new
Meet the fund manager: David Ross - La Financière de l'Echiquier
Calendar03 Mar 2022

David ross

Wat is uw beheer- en werkfilosofie?

Mijn filosofie is niet zo ingewikkeld. Door een heel geconcentreerde portefeuille aan te houden, kan ik focussen op de effecten waar ik het meest in geloof en ben ik dus beter op de hoogte van de risico's en het rendementspotentieel van elke belegging.

Wat is uw beste herinnering op professioneel vlak?

Een van mijn beste professionele herinneringen is het begin van mijn carrière aan de zijde van mijn mentor. Hij startte zijn beleggerscarrière net nadat hij in de Tweede Wereldoorlog had gediend. Elke dag leerde hij mij iets wat hij in zijn veertig jaar ervaring had geleerd. Met mijn om en bij de dertig jaar ervaring hoop ik dat ik nu evenveel kan betekenen voor de opleiding van de volgende generatie.

En uw slechtste ervaring?

Mijn slechtste ervaring was de grote financiële crisis van 2008-2009. In tegenstelling tot de eerdere beurscrashes, die werden veroorzaakt door overwaarderingen, heeft die crisis de moderne wereld op zijn grondvesten doen daveren. Niemand wist hoe ver hij ons zou leiden of hoelang hij zou duren. De periode was van begin tot einde bijzonder stresserend.

Wat zijn uw uitdagingen voor de komende twaalf maanden?

Mijn grootste uitdaging wordt de bescherming van het fonds in een moeilijk jaar met rentestijgingen op een markt met hoge waarderingen.