Navbar logo new
State Street SPDR ETF's: State Street Global Advisors lanceert vier klimaat aandelen-ETF's in lijn met klimaatakkoord van Parijs
Calendar07 Mar 2022
Thema: ETF
Fondshuis: State Street

State Street Global Advisors, het vermogensbeheerbedrijf van State Street Corporation (NYSE: STT), lanceert een pakket van vier aandelen-ETF’s, die de MSCI Climate Paris Aligned Indexes volgen. De SPDR ETF’s zijn ontworpen om beleggers in staat te stellen de CO2-uitstoot van hun portefeuilles snel, effectief en efficiënt af te bouwen.

Klimaatverandering vormt een belangrijk, systemisch risico voor beleggingsportefeuilles. Deze risico's hebben gevolgen voor bijna alle segmenten en bedrijfstakken - niet alleen voor de voor de hand liggende vervuilers.

Een van de belangrijkste uitdagingen voor beleggers is te begrijpen wat het betekent om de portefeuille in lijn te brengen met het Parijs-akkoord. MSCI is toonaangevend op het gebied van klimaatgegevens en deze indices kunnen beleggers helpen bij het implementeren van net-zero strategieën door af te stemmen op een 1,5°C-scenario en klimaatverandering op een gestructureerde en geïntegreerde manier aan te pakken.

Antoine Lesné, hoofd SPDR Strategy & Research EMEA: "Deze fondsen bieden beleggers een efficiënte en transparante aanpak om één van de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken. Door blootstelling aan een index die meebeweegt met het Parijs-akkoord, volgen ETF beleggers de doelstellingen die economieën met elkaar overeenkomen om de impact van klimaatverandering te beperken. Beleggers hebben met deze fondsen nu de kans om een rol te spelen bij het terugdringen van klimaatverandering door de CO2-uitstoot van hun portefeuilles significant te verminderen."

State street etf