Navbar logo new
Columbia Threadneedle sleept twee L'Echo/De Tijd awards in de wacht voor beste beheerder en beste internationaal aandelenfonds
Calendar09 Mar 2022
Thema: Fondsen

Columbia Threadneedle Investments, een toonaangevende internationale vermogensbeheerder, heeft twee De Tijd/L'Echo Awards gewonnen, namelijk de award voor de beste beheerder (Super Award voor Beste Beheerder) en de award voor het beste internationale aandelenfonds (Threadneedle (Lux) – Global Focus).

Zo staat de teller van het aantal awards de afgelopen vier jaar nu al op vijf, na de awards in 2019 voor het beste aandelenfonds belegd in Europese small- en midcaps, in 2020 voor beste beheerder (Super Award Beste Beheerder) en in 2021 voor beste aandelenfondsbeheerder.

Threadneedle (Lux) – Global Focus is een fonds dat al acht jaar actief wordt beheerd door het team van David Dudding, met een uitstekende performance sinds hij het roer van het fonds heeft overgenomen. "De kracht van onze aanpak ligt in stock picking, met een proces dat zich richt op bedrijven met significante en duurzame concurrentievoordelen die niet altijd volledig worden gewaardeerd door de rest van de markt”. Deze focus op kwaliteitsbedrijven heeft in het verleden geleid tot portefeuilles die geconcentreerd beleggen in 30-50 aandelen, representatief voor de beste ideeën van Columbia Threadneedle wereldwijd.

"In tegenstelling tot andere wereldwijde fondsen richten wij ons niet op een beperkt aantal sectoren. In het afgelopen jaar werd de strategie op sleeptouw genomen door aandelen in de gezondheidszorg (Thermo Fisher, United Health) en financiële instellingen (AIA, HDFC Bank), evenals door een overwogen positie in de technologiesector (Mastercard, Visa, Keyence), waardoor het fonds zijn concurrenten achter zich kon laten."

"Mastercard is een voorbeeld van het soort bedrijf dat onze goedkeuring wegdraagt en is actief op het snijpunt tussen technologie en financiën, in een oligopolistische nichemarkt met hoge instapdrempels”. Mastercard weerspiegelt ook de beleggingsaanpak op lange termijn van het beheerteam, aangezien het digitale-betalingbedrijf al sinds de lancering van het fonds in 2013 deel uitmaakt van de portefeuille.

"Samenwerken rond research staat centraal in onze beleggingsstrategie. We vinden immers vaak de beste beleggingsideeën terug op het snijpunt van twee sectoren. Dankzij deze diverse ideeën kunnen wij vaak tegen aantrekkelijke waarderingsniveaus beleggen en duurzame prestaties neerzetten, zowel wanneer de markten stijgen als wanneer zij onder druk staan," aldus David Dudding.

Met een active share van bijna 80% heeft het fonds doorgaans een trackrecord dat fel afwijkt van de referentie-index. Per 31 december 2021 had Threadneedle (Lux) – Global Focus een beheerd vermogen van meer dan 4,6 miljard USD, en heeft het de hoogst mogelijke duurzaamheidsrating van Morningstar.

Katherine Haesaerts, Sales Director voor België: "We zijn vereerd dat we deze Echo/Tijd Awards voor het vierde jaar op rij in ontvangst mogen nemen. Onze beleggingsbenadering berust op vier belangrijke pijlers: diepgaande research, een wereldwijd perspectief in teamverband, voortdurende verbetering en verantwoord beleggen. Dankzij ons actief beheer kunnen we kwaliteitsbedrijven kiezen die onze beste beleggingsideeën zijn. Al deze factoren dragen bij tot de prestaties en het succes op lange termijn van het fonds."