Navbar logo new
La Financière de l'Echiquier versterkt zijn team voor internationale aandelen met de benoeming van Nina Lagron, CFA, tot beheerder
Calendar10 Mar 2022
Thema: Personalia

La Financière de l'Echiquier (LFDE) kondigt de benoeming aan van Nina Lagron, CFA, met ingang van 21.02.2022, tot beheerder internationale aandelen.

Zij zal samen met David Ross, CFA, en Louis Bersin aan het roer staan bij de pijler voor wereldwijde aandelen. Deze pijler vormde het verlengstuk van de knowhow van LFDE inzake selectie van internationale aandelen, een expertise die later ook werd uitgebreid naar thematische aandelen. Eind 2021 waren de wereldwijde en thematische strategieën van LFDE goed voor een beheerd vermogen van 2,6 miljard.

Bettina Ducat,directeur-generaal van La Financière de l'Echiquier: "De aanstelling van Nina Lagron sluit aan bij onze ambitie om ons internationale aanbod uit te breiden. Haar ruim 20 jaar expertise, vooral op het gebied van ESG, zal ons een extra troef verschaffen om te blijven innoveren."

Olivier de Berranger,gedelegeerd directeur-generaal en CIO van La Financière de l’Echiquier, voegt daaraan toe: "Wij zijn heel verheugd dat we Nina Lagron in ons team mogen verwelkomen. Haar brede ervaring op de wereldmarkten zal ontegensprekelijk een toegevoegde waarde betekenen om ons aanbod te blijven ontwikkelen."

Nina Lagron heeft meer dan 20 jaar expertise op de internationale markten. Ze begon haar loopbaan in 1998 bij UBS in Londen als associate director voor wereldwijde fusies en acquisities. Nina werkte ook 9 jaar bij Amundi als senior portfolio manager en was er verantwoordelijk voor beleggingen in Europa en het Midden-Oosten, met een vermogen tot 2 miljard dollar. In 2014 ging ze vervolgens bij Gemway Assets werken. Daar was ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het ESG-beleid en droeg ze bij tot de uitwerking van de impactbenadering van de onderneming. In 2017 werd Nina bij La Française AM verantwoordelijk voor vier impactfondsen, voordat ze head of Large Cap Equities werd. Ze was lid van het uitvoerend comité. In 2022 is Nina bij La Financière de l'Echiquier begonnen. Nina Lagron is Frans-Duitse en behaalde een master in Managementwetenschappen en een DESS in management van financiële en bancaire organisaties aan de Université Paris Dauphine. Zij behaalde het CFA in 2007.