Navbar logo new
Naam en logo BMO GAM (EMEA) vervangen door de merknaam Columbia Threadneedle Investments
Calendar18 Mar 2022
Thema: Fondsen

Columbia Threadneedle Investments maakt bekend dat de activiteiten die voorheen onder de paraplu 'BMO GAM (EMEA)' vielen, dat vorig jaar werd overgenomen, vanaf juli 2022 de merknaam 'Columbia Threadneedle Investments' zullen dragen.

Aangezien het merk BMO wordt opgeheven, houdt dat ook in dat iedere verwijzing naar 'BMO' in het fondsenaanbod1 wordt vervangen door 'CT', zodat duidelijk is dat ze nu onder het merk Columbia Threadneedle vallen. Het is de bedoeling dat ook de hele Threadneedle-fondsenreeks vanaf juli overstapt op het prefix 'CT', voor consistentie in de naamgeving van alle open-end retailfondsen in Europa, het Midden-Oosten en Azië/Pacific. De naamgeving voor het Columbia Funds-aanbod in de Verenigde Staten blijft dezelfde regels volgen.

Nick Ring, CEO, EMEA, bij Columbia Threadneedle Investments: "Als we komende zomer alle producten en capaciteiten onder onze gevestigde wereldwijde merknaam hebben ondergebracht, wordt onze voortgang in de integratie ineens heel concreet. We zijn trots op het brede aanbod dat we voor onze cliënten hebben opgebouwd in onze onvermoeibare pogingen aan hun steeds veranderende behoeften tegemoet te komen. Met deze overname hebben we onze bestaande oplossingen en alternatieve activiteiten concreet kunnen uitbreiden en onze capaciteiten op het gebied van verantwoord beleggen kunnen aanscherpen. Dit complementaire aanbod van producten en oplossingen dat binnenkort onder één merknaam op de markt wordt gebracht, komt ten goede aan zowel onze cliënten als ons bedrijf. Qua bedrijfscultuur sluiten Columbia Threadneedle en BMO GAM (EMEA) uitstekend op elkaar aan. Dat woog ook zwaar mee in ons besluit het bedrijf over te nemen, en deze overeenkomsten zullen alleen maar sterker worden als ze ook de merknaam Columbia Threadneedle delen. We hebben allebei een cliëntgerichte cultuur en hanteren een op samenwerking en onderzoek gebaseerde beleggingsbenadering waar de principes van maatschappelijk verantwoord beleggen al sinds lange tijd in verankerd zijn. Deze gedeelde eigenschappen vormen een uitstekend uitgangspunt voor de verdere ontwikkeling van onze merkidentiteit."

Leslie Walstrom, Global Head of Marketing bij Columbia Threadneedle Investments: "Columbia Threadneedle Investments is een gevestigde en gerespecteerde naam in zijn kernmarkten (EMEA, Azië/Pacific en de VS) en behoort onder de vermogensbeheerders tot een2 van de 35 sterkste merken ter wereld. Het is ons een genoegen om de capaciteiten en producten van BMO GAM (EMEA) onder te brengen onder de paraplu Columbia Threadneedle en een nieuwe 'CT'-prefix te introduceren voor ons uitgebreide fondsenaanbod voor cliënten in het VK, Europa en Azië."