Navbar logo new
Meet the Fund Manager: Frank Hervé (Varenne Capital Partners)
Calendar04 Apr 2022
Herv%c3%a9 varenne
Frank Hervé

Frank Hervé houdt van een goede witte Bourgogne-wijn, vintage horloges en thaiboksen.

In deze reeks interviewen we bekende mannen en vrouwen uit het vermogensbeheer op de Belgische markt. Over hun functie en hun financiële expertise wordt (bijna) niet gepraat. Na Frédéric Rollin (Pictet Asset Management) die vorige maand de spits afbeet, voelen we Franck Hervé aan de tand in deze reeks. Hij is hoofd business development bij Varenne Capital Partners, een vermogensbeheerder wiens fondsen steeds populairder worden bij Belgische beleggers.

Dag Frank. Wat zijn uw grootste passies buiten de financiële wereld?

Frank Hervé: "De eerste is zeker sport, en meer in het bijzonder boksen in al zijn vormen. Ik ben namelijk al sinds mijn vijftiende bezig met thaiboks, en ik heb een aantal jaar op hoog niveau gesport. Het is een allesomvattende sport waarbij je met het hele lichaam moet werken (schenen, knieën, vuisten), altijd op je hoede moet zijn, en veel techniek in de aanval en in de ontwijking moet leggen als je heelhuids wil blijven. Hoewel ik in de vijftig ben, beoefen ik de sport nog steeds zo regelmatig mogelijk, maar natuurlijk niet op competitieniveau. Ik ben ook gepassioneerd door andere vormen van contactsporten waarbij sprake is van confrontatie, in de goede zin van het woord."

En de tweede?

F.H.: "Ik heb een passie voor horloges, en dat is begonnen in mijn jeugdjaren. Op een dag kwam ik langs een horlogewinkel in het 9e arrondissement in Parijs, en mijn passie was geboren. Ik was toen nog maar 17. Later kocht ik mijn eerste collectiestuk in deze winkel. Ik ben vooral geïnteresseerd in vintage horloges (meer dan twintig jaar oud) en bepaalde specifieke merken. Ik heb door de jaren heen geleidelijk een collectie van een tiental horloges opgebouwd. Ik koop en verkoop in functie van de kansen die de markt mij biedt. De afgelopen jaren is de prijs voor deze goederen fors gestegen omdat er veel vraag naar is. Deze passie is ook een manier geworden om mijn vermogen te diversifiëren. Ik heb mijn kennis van de markt ook gedeeld met mijn vrienden, die ook in deze activaklasse zijn gaan beleggen.”

Heeft u kunstzinnige interesses?

F.R.: "Schilderen. Ik heb een paar werken thuis, waaronder beeldhouwwerken en hedendaagse schilderijen. Zo ontdekte ik een schilder genaamd Edi Dubien, voor hun bekend geraakte, toen ik op een vlooienmarkt in Parijs rondliep. Ik kocht drie schilderijen, mijn vrouw gaf me er ook een voor een verjaardag, en hij maakte ook een werk voor mij, een groot schilderij over boksen. De meeste kunstenaars die ik graag zie, zijn echter totaal onbetaalbaar, zoals Hervé Di Rosa, Jean-Michel Basquiat of Robert Combas.”

En qua muziek?

F.R.: "Ik heb erg uiteenlopende interesses, die kunnen variëren van disco tot Frans chanson tot techno of soul. Zo hield ik veel van een zanger als Christophe, die helaas is overleden tijdens de Covid 19-epidemie, waardoor ik dichter tegen mijn vader kon staan. Ik ontdek altijd nieuwe dingen, vooral op het gebied van elektronische muziek, vooral door de muziek die ik ontdek op de trendy plekken in Parijs. Ik heb ook een jong kind en daarom ben ik mee met de huidige trends.”

Welke buitenlandse stad vindt u het leukst?

F.R.: "Santa Monica, en meer bepaald het iconische Venice Beach naast Los Angeles. Ik hou van Californië omdat het een heel diverse regio is, afhankelijk van waar je bent, met erg stedelijke gebieden, geweldige nationale parken, wijnregio's en stranden. Ik ontdekte en hield van deze streek bijna onmiddellijk vijf jaar geleden, tijdens een reis die ik met mijn gezin maakte. Ik houd daarnaast ook van de Amerikaanse levensstijl, waar alles grootst is en vlot verloopt. Zo voel je je nooit benauwd.”

Wat is uw lievelingseten?

F.R.: "Ik houd meer van vis in al zijn vormen, of het nu tong, kabeljauw of sushi is, op voorwaarde dat het goed bereid is. Na de Franse keuken, die ik erg lekker vind, geniet ik ook van Thais of Italiaans eten, dat erg verfijnd is, met subtiele combinaties van verschillende smaken en kruiden. Ik houd veel van eten, ook al zie je dat niet echt aan mijn figuur. Wat drinken betreft, drink ik veel water, en ben ik door mijn vrouw, die uit Lyon komt, bekeerd tot witte Bourgogne-wijnen. Rode wijn daarentegen drink ik echter niet meer.”

Hoe ziet een typische dag van Frank Hervé eruit als hij niet bij Varenne Capital werkt?

F.R.: "In de regel houd ik meer van buitenactiviteiten, ook al hou ik van mijn huis. Ik sta eerder vroeg op. Na het ontbijt, dat ik meestal voor het hele gezin klaarmaak, ga ik boodschappen doen, alleen of met mijn zoon sporten, of mijn tuin onderhouden. Ik hou ook van vissen met mijn zoon, of wandelen of fietsen met mijn gezin.”