Navbar logo new
Nieuw sportfonds voor DNCA Finance
Calendar25 May 2022
Thema: Fondsen
Fondshuis: DNCA Investments

DNCA Finance Luxembourg Branch brengt DNCA Global Sport Equity uit: een thematisch fonds gewijd aan de sporteconomie en beschikbaar op de Belgische markt sinds begin mei 2022. Het fonds richt zich op ondernemingen over de hele wereld waarvan de activiteit en de toekomstige groei verband houden met de sportsector. Deze ondernemingen worden geselecteerd op basis van een duurzame en verantwoorde beleggingsaanpak.

DNCA Global Sport Equity1 is een fonds dat belegt in beursgenoteerde internationale ondernemingen die verband houden met de sporteconomie in verschillende ecosystemen, zoals sportkleding en -uitrusting, fitness, sportvoeding, sportlocaties en -evenementen, sportteams en e-sports.

1. Meer dan een thema, een economie

De inkomsten uit de mondiale sportmarkt bedragen momenteel 1 100 miljard dollar2. Deze markt zal naar verwachting groeien door het toenemende aantal sportliefhebbers (voor 2025 wordt een groei van 3,5 miljard verwacht, d.w.z. +30% ten opzichte van 2020)2 en toeschouwers van sportevenementen (+8% per jaar tussen 2021 en 2025)3, de ontwikkeling van nieuwe technologieën en de digitalisering (bv. de SportTech-markt zal tegen 2026 naar schatting met +17,5% per jaar groeien)4.

2. De sporteconomie, een activaklasse op zich

Er zijn in de wereld 340 beursgenoteerde ondernemingen waarvan de activiteiten nauw verband houden met sport. Zij vertegenwoordigen een marktkapitalisatie van 3.000 miljard dollar, die de afgelopen tien jaar is verzesvoudigd.

Ondernemingen worden geselecteerd op basis van hun strategische positionering, financiële prestaties, technologisch leiderschap en groeivooruitzichten.

Het fonds richt zich op bedrijven die aandacht hebben voor duurzame ontwikkeling en die strenge criteria op het gebied van milieu, maatschappij en governance (ESG) hanteren.

De portefeuille van DNCA Global Sport Equity bestaat uit toonaangevende bedrijven met een lokaal en internationaal bereik, waaronder sterke franchises en merken zoals Foot Locker5 en Puma5, maar ook bedrijven die innovatieve oplossingen bieden zoals Catapult5, dat gespecialiseerd is in wearable technology om de prestaties van sporters te verbeteren, en Electronic Arts5, 's werelds grootste bedrijf op het gebied van elektronische sportgames en een belangrijke speler in e-sports.

1.DNCA Global Sport Equity biedt geen kapitaalgarantie. Er is een risico van kapitaalverlies.
2.BCG/SSU Consumer Research (2021).
3.Spectator Sports Global Market Report 2021-The Business Research Company, januari 2021.
4.Sport Technology market with Covid-19 impact, Marketsandmarkets, april 2021.