Navbar logo new
Off-topic interview: Katherine Haesaerts (Columbia Threadneedle Investments)
Calendar25 May 2022

De commercieel directeur België van Columbia Threadneedle Investments is een echte globetrotter en is gepassioneerd door levenservaringen en menselijke contacten. Ze geeft haar passie voor koken ook graag door aan haar dochter.

In deze interviewreeks spreken we met bekende dames en heren uit de Belgische vermogensbeheersector. Hun functie en financiële expertise komt hier (bijna) niet aan bod. Vandaag vertelt Katherine Haesaerts over haar passies.

Katherine haesaerts columbia threadneedle
Katherine Haesaerts

Dag Katherine. Heb je grote passies in het leven?

Katherine Haesaerts: "Waar ik voor sta, is het feit dat ik met verschillende nationaliteiten leef en dat ook uitdraag. Ik ben Belg en Vlaamse, ik woon al zestien jaar in Parijs, mijn man is Italiaan, ik heb in Italië en Ierland gestudeerd, en mijn dochter spreekt drie talen. Een van mijn passies is reizen en het ontdekken van andere landen en culturen. Daarnaast sta ik ook graag dagelijks in de keuken, waardoor ik mijn werk achter me kan laten. En als ik naar het buitenland reis, ben ik natuurlijk sterk geïnteresseerd in de lokale keuken, en in de ingrediënten die worden gebruikt in de gerechten die we daar eten.

Wat is je favoriete keuken?

K.H.: "Ik heb een voorliefde voor de Italiaanse, Libanese en Aziatische keuken. Ik heb ook nog steeds een zwak voor de typisch Belgische keuken, en een van de lievelingsgerechten van mijn vrienden is Vlaams stoofvlees, waarvoor ik het donkere bier rechtstreeks uit België laat importeren. Maar ik kook vooral graag met seizoensgroenten die ik om de twee weken rechtstreeks van de markt van Rungis laat leveren. Ik vind het heel leuk wanneer de levering bij mij thuis aankomt, want goede lokale producten zijn essentieel om lekker te kunnen eten. Ook mijn zevenjarige dochter betrek ik graag bij het kokerellen. Zij houdt erg van lekker eten, en dit is een manier om mijn passie te delen en iets aan haar door te geven.

Je had het al over reizen. Wat is je favoriete stad buiten Parijs?

K.H.: "Zonder twijfel Rome. Ik heb immers zes maanden in deze prachtige stad doorgebracht, en ik heb ook Italiaans geleerd, wat ik elke dag oefen. Ik was er in 2006 toen Italië de wereldbeker won van Frankrijk, en ik zag onbeschrijflijke taferelen in de straten die ik waarschijnlijk nooit van mijn leven meer zal meemaken. Het is ook een stad met een buitengewone geschiedenis, een echt openluchtmuseum. Helaas is het al lang geleden dat ik er nog eens was. Voor het overige geniet ik ook van Sicilië door de ongerepte natuur, en ik heb ook een prachtige reis naar Argentinië gemaakt voor de lockdown. En binnenkort kan ik dankzij het einde van de pandemie mijn schoonfamilie in Spanje gaan bezoeken, in de buurt van Valencia en Menorca.”

Bier of wijn?

K.H.: "Aangezien ik Belgische ben, sla ik een goed glas bier niet af. Maar ik hou ook van wijn, vooral van een goede rode Bourgogne wijn.

Heb je culturele voorkeuren?

K.H.: "Voor de lockdown ging ik graag naar toneelstukken in Parijs. Ik hou ook van series of films die zich afspelen in het Britse aristocratische milieu, met goed acteerwerk en diepmenselijke relaties, zoals Downton Abbey, Outlander of The Crown.

Heb je persoonlijke of professionele mentors?

K.H.: "Eén iemand is mijn vader. Ik werk als vrouw in een zeer mannelijk beroep, en mijn vader is altijd al een feminist geweest voor zijn twee dochters. Daardoor zijn we onze eigen weg opgegaan, en zijn we materieel en intellectueel onafhankelijk geworden. Als man was hij daarmee redelijk progressief toen. Een tweede persoon is Theo Moons, een professor wiskunde aan de universiteit, die mij geleerd heeft om kennis onbaatzuchtig door te geven aan anderen. Na mijn studies hielden we nauw contact en hebben we lang gecorrespondeerd.”

Sport je regelmatig?

K.H.: "Tijdens de lockdown zaten we vast op een flat zonder tuin in Parijs. Ik liep daarvoor al, maar ik heb mijn tempo in deze periode flink opgevoerd. De laatste maanden heb ik het echter wat rustiger aan moeten doen omdat ik pijn in mijn knie begon te krijgen. Ik heb ook tien jaar ballet gedaan, maar dat heb ik al heel lang niet meer gedaan.

Hoe ziet je zaterdag eruit als je niet aan het werk bent?

K.H.: "Ik breng mijn dochter naar haar sportactiviteiten. Ze voetbalt immers, en haar training eindigt meestal in de vroege namiddag. Daarna gaan we vaak met haar naar een leuk restaurantje, en daarna doe ik boodschappen voor het avondeten. Ik heb het geluk dat ik vlakbij winkels woon, waaronder een uitstekende slager en een kleine overdekte markt waar ik mijn vis haal. Tot slot kook ik met mijn dochter en hebben we een leuke avond onder vrienden.”