Navbar logo new
Vanguard benoemt Andreas Zingg als hoofd multi-asset solutions Europe
Calendar01 Jun 2022
Thema: Personalia
Fondshuis: Vanguard

Vanguard heeft Andreas Zingg, de verantwoordelijke en managing officer van Vanguard Investments Zwitserland, benoemd als hoofd multi-asset solutions Europe. Zingg rapporteert aan Rick Vassell, hoofd van het Portfolio Review Department (PRD) team dat toezicht houdt op de fondsen en ETF's van Vanguard. Het team ontwikkelt en onderzoekt eveneens nieuwe fondsen en ETF's. In deze nieuw gecreëerde functie is Zingg verantwoordelijk voor het Europese multi-asset productassortiment van Vanguard en de verdere ontwikkeling daarvan. Zingg verdeelt zijn tijd tussen Londen en Zürich.

Rick Vassell, hoofd van Vanguard PRD Europa: “De multi-asset producten van Vanguard, waaronder ons populaire LifeStrategy®-assortiment, bieden beleggers een alles-in-één-oplossing op basis van onze vier beleggingsprincipes: oriëntatie op de lange termijn, eenvoud, transparantie en lage kosten. Multi-asset oplossingen werken voor zowel onafhankelijk financieel adviseurs als voor eindbeleggers, en wij willen de strategische mogelijkheden op dit gebied verder versterken. Andreas Zingg brengt een schat aan expertise en internationale ervaring met zich mee. Zijn kennis van zowel de product- als de verkoopkant zal enorm van pas komen in deze functie, die integraal deel uitmaakt van het toekomstige multi-asset product- en oplossingenaanbod van Vanguard.”

Andreas Zingg werkt sinds 2016 bij Vanguard. Daarvoor was hij hoofd iShares Sales Midden-Oosten & Afrika en hoofd iShares Sales voor Duitstalig Zwitserland bij BlackRock. Zingg was ook werkzaam bij UBS Asset Management. Hij begon zijn carrière als projectmanager bij McKinsey & Co. in Zürich, waar hij verantwoordelijk was voor projecten op het gebied van bedrijfsstrategie, bedrijfstransformatie en distributiestrategieën in de financiële sector. Zingg studeerde economie en financiën aan de universiteit van St. Gallen en promoveerde er in 2009 tot doctor in de bedrijfskunde.

Simone Rosti, hoofd Italië en Zuid-Europa, neemt de leiding over tot er een nieuwe verantwoordelijke is gevonden voor Zwitserland.