Navbar logo new
Chainius, moederbedrijf van bit4you, lanceert fondsenwerving van € 5 miljoen met het oog op beursnotering op Euronext
Calendar15 Jun 2022
Thema: Beleggen

BeeBonds, het door de FSMA erkende Belgische crowdlendingplatform, en bit4you, het eerste cryptohandelsplatform dat vanuit België op Europees niveau opereert, hebben de lancering aangekondigd van de fondsenwerving van Chainius Solutions NV, het moederbedrijf van bit4you. Het bedrijf mikt op maximaal 5 miljoen euro aan crowdlending voor de verwerving van een belang van 64,73% in Beluga. Het belang wordt overgenomen van Longeval NV en Hilos NV.

Chainius, de moedervennootschap van bit4you, heeft op 9 juni aangekondigd dat zij een overeenkomst tot de overdracht van aandelen heeft ondertekend met twee meerderheidsaandeelhouders van Beluga, Longeval NV en Hilos NV, voor de verwerving door Chainius van 64,73% van het aandelenkapitaal van Beluga.

Als gevolg van deze verwerving zal Chainius de drempel van 30% van de Beluga-aandelen overschrijden. Dit zal Chainius ertoe verplichten een openbaar overnamebod uit te brengen op alle effecten tegen een contante prijs van EUR 3,40 per aandeel. Deze prijs komt overeen met de prijs die door Chainius voor de aandelen zal worden betaald.

Deze transactie zal worden gefinancierd door een fondsenwerving van 5 miljoen euro via het BeeBonds-platform met een looptijd van 4 jaar. De jaarlijkse rentevoet zal 8% bruto bedragen met een bijkomende premie van 4% op de vervaldag op basis van de geconsolideerde vrije cashflow van de groep.

Na voltooiing van het overnamebod wordt bit4you het eerste cryptoplatform dat genoteerd is op Euronext Brussel.

Details van de fondsenwerving: beebonds.com/projets