Navbar logo new
VanEck wijzigt de naam van zijn crypto- en blockchainsector ETF
Calendar27 Jun 2022
Thema: Crypto
Fondshuis: VanEck

ETF-aanbieder VanEck verandert de naam van de VanEck Digital Assets Equity UCITS ETF. Vanaf vandaag is de nieuwe naam VanEck Crypto and Blockchain Innovators UCITS ETF.

Er wordt verder niets gewijzigd voor beleggers. Producteigenschappen, zoals kosten, onderliggende index, beleggingsdoelen, productwebsite en ISIN, blijven ongewijzigd. Met de VanEck Crypto and Blockchain Innovators UCITS ETF krijgen beleggers gediversifieerde blootstelling aan bedrijven die actief zijn in de crypto- en blockchainsector. Daartoe behoren bijvoorbeeld aanbieders van handelsplatforms voor digitale assets, hardwarefabrikanten, crypto-mining-bedrijven en betalingsproviders. De ETF houdt ook rekening met bedrijven die de handel in en opslag van crypto-assets mogelijk maken, met bedrijven die blockchain-octrooidiensten leveren en met banken en vermogensbeheerders die de traditionele financiële wereld en de economie van digitale assets met elkaar verbinden.

Aandelenmarktrisico: de koersen van de effecten in het fonds zijn onderworpen aan de risico's die met aandelen op de effectenmarkt verbonden zijn, waaronder de algemene economische omstandigheden en plotselinge en onvoorziene koersdalingen. Beleggen in het fonds kan leiden tot verliezen. Bedrijfstak- of sectorconcentratierisico: Het vermogen van het fonds kan zijn geconcentreerd in een of meer sectoren of bedrijfstakken. Het fonds kan onderhevig zijn aan het risico dat economische, politieke of andere omstandigheden een nadelige invloed hebben op de betrokken sectoren of bedrijfstakken en daarmee de waardeontwikkeling van het fonds in grotere mate negatief beïnvloeden dan wanneer het vermogen van het fonds zou zijn belegd in een breder scala van sectoren of bedrijfstakken.

Verlies- en volatiliteitsrisico: De handelsprijzen van veel digitale assets zijn de laatste tijd onderhevig geweest aan extreme schommelingen en deze zullen waarschijnlijk aanhouden. Digitale assets zijn pas in de afgelopen tien jaar geïntroduceerd en veel landen hebben er nog steeds geen duidelijke regelgeving voor.

Vaneck cryto etf