Navbar logo new
Verlenging van het openbaar bod op obligaties van Chainius Solutions
Calendar01 Jul 2022
Thema: Beleggen

Chainius Solutions NV, de holding die de controle heeft over bit4you, het eerste Europese crypto-asset handelsplatform dat opereert vanuit België, en BeeBonds, het FSMA-goedgekeurde Belgische crowdlending platform, kondigen de verlenging aan van Chainius Solutions NV's publieke obligatie-uitgifte met 3 maanden, met het oog op het ophalen van een maximum bedrag van €5 miljoen via het Beebonds platform.

"We willen alle beleggers bedanken die al via het BeeBonds-platform hebben geïnvesteerd. Door de moeilijke marktomstandigheden en het huidige ongunstige economische klimaat lijkt het langer te duren dan verwacht. Onze cliënten hebben onder meer duidelijk gemaakt dat ons dossier meer tijd nodig heeft om te worden geanalyseerd, en wij hebben hen gehoord. Daarom hebben wij besloten onze openbare aanbieding van obligaties met drie maanden te verlengen. Daarnaast hebben we interessante contacten met een aantal institutionele en particuliere investeerders", zegt José Zurstrassen, voorzitter van de raad van bestuur van Chainius Solutions en bit4you, oprichter van Skynet, KeytradeBank.

"Sommige investeerders waren verbaasd dat dit project door BeeBonds werd geselecteerd. Daar zijn verschillende redenen voor. Onze missie bestaat erin een beroep te doen op het spaargeld van de burgers om in de lokale economie te investeren door ondernemers met solide projecten te steunen. Wij hebben hier ervaren Belgische ondernemers die de ambitie hebben om een Europese speler in een groeiende sector te creëren. Waarom zouden we een Amerikaanse reus als Binance onze markt in het nauw laten drijven? De recente aankondiging van zijn geplande Europese uitbreiding is het beste bewijs van de interesse van crypto-activa uitwisselingsplatformen.

Onze missie is ook om deze projecten voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, tegen financiële voorwaarden die gewoonlijk voorbehouden zijn aan grote investeerders. In het geval van de fondsenwerving door Chainius Solutions kan iedereen deelnemen vanaf een bijna symbolische drempel van 100 euro voor een bruto jaarlijks rendement van 8% over 4 jaar.

Tot slot, of men nu voor of tegen crypto's is, wij vinden het juist dat beleggers in crypto-activa veilig moeten kunnen handelen, op een lokaal gereglementeerd platform dat voldoende liquiditeit van de aangeboden activa waarborgt. Zoals gebruikelijk gaat de Informatienota vergezeld van een Beschrijvende Nota van PwC die beschikbaar is op ons platform. Onze keuze is dus weloverwogen", besluit Joël Duysan, CEO van BeeBonds.

Details van de fondsenwerving

  • Het doel is een maximum van 5 miljoen euro (minimum 500.000 euro) te bereiken, voor een periode van 4 jaar, met een bruto jaarlijks rendement van 8%, en een bijkomende premie van 4% op de vervaldag op basis van de geconsolideerde vrije cashflow van de groep
  • Het toegangskaartje voor de fondsenwerving bedraagt 100 euro.

Beleggers die geïnteresseerd zijn in lopende of komende projecten, vinden alle praktische informatie op de website van BeeBonds.