Navbar logo new
Off-topic interview: Nicolas Dubuisson
Calendar09 Aug 2022
Fondshuis: DNCA Investments

Nicolas dubuisson dnca investments

Nicolas Dubuisson houdt van Zuid-Europa en trail running.

In deze interviewreeks spreken we met bekende dames en heren uit de Belgische vermogensbeheersector. Hun functie en financiële expertise komt hier (bijna) niet aan bod. Deze maand hebben we het genoegen Nicolas Dubuisson te interviewen, de nieuwe Head of Business Development voor België en Luxemburg bij DNCA Finance.

Dag Nicolas. Allereerst, wat is je grote passie buiten de financiële wereld?

Nicolas Dubuisson: "Het belangrijkste is zeker sport, vooral trail running, wat ik doe over afstanden tot 50 kilometer. Dus niet echt een beginners niveau, maar ook geen professioneel niveau. Ik doe dat ongeveer twee keer per week, meestal 's ochtends, soms voor ik ga werken. Deze passie is voor mij heel eenvoudig ontstaan, een natuurlijke evolutie van het hardlopen waarmee ik aan het begin van mijn beroepsleven ben begonnen, en dat vervolgens heeft geleid tot het trail running dankzij de vele parcours die bestaan in de landen waar ik mijn vakanties doorbreng, of in de streek waar ik vandaan kom (Chimay). En omdat ik groot ben (1m93), kan ik bij trail running meer van de schokken in mijn rug opvangen dan bij hardlopen op de weg".

Is dat een solitaire activiteit?

N.D.: "Ja en nee. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld vrienden begeleid en bijgestaan die deelnamen aan de Ultra Trail du Mont Blanc. Ik doe ook aan trail running in teamverband, vooral met mijn twee collega's Thomas Péan en Jo Switten, commerciëlen bij DNCA Finance. We hebben onlangs meegedaan aan de Half Iron Man in Remich. We hebben ook een Strava-groep opgericht om de gegevens van onze verschillende parcours te registreren, en we hebben een hele groep klanten, collega's en kennissen bijeengebracht met het doel om dit jaar 40.000 kilometer te lopen. Als we dit bereiken, krijgt de Sport2be liefdadigheidsinstelling een som geld."

Is er nog een andere sport die je aantrekt?

N.D.: "Ik tennis al sinds ik heel jong was, ik begon op vijfjarige leeftijd met het slaan op die gele bal. Ik ben jarenlang gestopt wegens tijdgebrek, en sinds vier jaar beoefen ik de sport weer op een tamelijk regelmatige basis. Het is mijn favoriete sport, het enkelspel dat meer in het hoofd kruipt dan in het spel, met ups en downs."

En een andere passie dan sport?

N.D.: "Ik hou echt van auto's en oldtimers. Mijn vader, die een groot kenner is, heeft deze passie aan mij doorgegeven. Ik hou echt van het kunstwerkaspect van sommige auto's, maar ik heb thuis geen klassieke auto meer, omdat ik niet de gelegenheid heb er veel mee te rijden. Ik bezoek oldtimerevenementen wanneer ik maar kan, waaronder het Goodwood Festival in het Verenigd Koninkrijk, waar je werkelijk alles kunt zien wat rijdt en prestigieus is."

Is er een plek in het bijzonder die je bevalt?

N.D.: "Ik hou erg van het eiland Brač in Kroatië, waar een zeer witte kalksteen wordt geproduceerd die werd gebruikt om het Witte Huis te bouwen. Het is een natuurlijke oase van rust ver van de belangrijkste toeristische routes, waar je een rustige en natuurlijke omgeving kunt terugvinden. Het is een vrij geïsoleerde plaats, en je moet een veerboot nemen om er te komen.”

Welke regio's of steden zou je willen ontdekken?

N.D.: "Mijn ambitie is om volgend jaar naar Corsica te gaan, met name om de GR20 te ontdekken, de mythische langeafstandswandelroute die het eiland van schoonheid doorkruist en waarvan ik al vele jaren de prachtige landschappen wil ontdekken. Het zal ook een gelegenheid zijn om de etappes van de Rally van Corsica te ontdekken. En waarom niet, in de toekomst, deelnemen aan de Corsicaanse Rally voor oldtimers als ik erin slaag een betaalbare oldtimer te vinden?"

Ben je een fijnproever?

N.D.: "Ik hou van goede Franse of Italiaanse keuken, en de wijnen die erbij passen. Meer in het bijzonder de tanninerijke rode wijnen uit Zuid-Europa, of ze nu uit Frankrijk, Spanje, Italië of Kroatië komen. Wat de keuken betreft, geniet ik ook van gerechten uit de zuidelijke streken, zoals een goede bouillabaisse die in de zomer ter plaatse wordt gegeten. En ik hou er ook van om thuis te koken voor familie en vrienden."

Als je niet in de financiële wereld had gewerkt, welke andere carrière had je dan kunnen hebben?

N.D.: "Werken in een huis dat gespecialiseerd is in veilingen, en meer in het bijzonder in oldtimers. Om dagelijks autoliefhebbers te kunnen ontmoeten en mythische modellen voorbij te zien komen, zou voor mij een droombaan zijn geweest."

Steun je een bepaald doel?

N.D.: "Om zeer persoonlijke redenen die verband houden met levensgebeurtenissen in mijn entourage, ben ik betrokken bij de inspanningen om kanker te bestrijden, hetzij financieel door schenkingen, hetzij door deelname aan bepaalde sportactiviteiten."