Navbar logo new
Meet the Fund Manager: Pierre Puybasset, Woordvoerder van het Beheer, La Financière de l’Echiquier
Calendar05 Sep 2022

Pierre puybasset ld

Wat is uw werkfilosofie?

Nieuwsgierig zijn en zoveel mogelijk blijven leren en begrijpen. Mijn doel is om me nooit in een bepaald comfortniveau te nestelen en vooral om vast te roesten in een bepaalde situatie of een patroon.

Wat is uw beste professionele herinnering?

Mijn beste professionele herinnering is mijn aankomst bij La Financière de l'Echiquier (LFDE) in 2003. Na 18 jaar als makelaar te hebben gewerkt, kreeg ik van Didier Le Menestrel, de oprichter van LFDE, de kans om naar de andere kant van het speelveld over te stappen en bij een gerenommeerde vermogensbeheerder te gaan werken. Dit was een gelegenheid om de wereld van de beleggerskant te ontdekken en bij te dragen tot de ontwikkeling van de historische deskundigheid van de onderneming op het gebied van Europese aandelen.

En uw slechtste?

Mijn slechtste ervaring dateert van 2008, toen ik verantwoordelijk was voor het beheer van een Europees small- en midcapfonds: ik moest het hoofd bieden aan een volledig negatieve marktomgeving die irrationeel was geworden. Alle begrippen van fundamentele waarderingen die ik in de loop van mijn beroepsleven had verworven, waren niet langer een referentie. De moeilijkheid lag in de zeer negatieve prestatie van het fonds, waarvan ik wist dat die een impact had op de activa van onze cliënten. Gelukkig draaiden we de zaken snel om!

Wat zijn uw uitdagingen voor de komende twaalf maanden?

Onze belangrijkste uitdaging zal erin bestaan de marktomgeving van de komende 12 maanden te begrijpen en uit te leggen, een context die wordt beïnvloed door een nieuwe situatie, inflatie en recessie. Wij zullen moeten onderwijzen in een uiterst complexe marktconfiguratie. Wij zullen in staat moeten zijn onze partners de meest geschikte beleggingsoplossingen aan te bieden en goede adviseurs te zijn.

De in het document geuite meningen zijn de overtuigingen van de geïnterviewde persoon. LFDE kan hiervoor in geen geval aansprakelijk worden gesteld.