Navbar logo new
Columbia Threadneedle benoemt Katherine Haesaerts tot Head Wholesale Benelux
Calendar15 Sep 2022
Thema: Personalia

Katherine Haesaerts is benoemd tot Head Wholesale Benelux bij Columbia Threadneedle Investments. Haesaerts is sinds 2018 werkzaam voor de vermogensbeheerder als Sales Director voor België. In deze functie bouwde zij een stevig en gediversifieerd distributie- en klantennetwerk op. Deze benoeming versterkt de ambitie van de groep in de Beneluxregio.

Katherine haesaerts
Katherine Haesaerts
Katherine zal verantwoordelijk zijn voor de distributiestrategie voor de wholesale in de Benelux, waar Columbia Threadneedle al bijna 30 jaar aanwezig is en innovatieve oplossingen voor klanten ontwikkelt.

Het leiderschap in duurzaam beleggen van de vermogensbeheerder wordt erkend in de regio, waar vijf van zijn fondsen het Belgische duurzaamheidslabel hebben. Het Belgische duurzaamheidslabel Towards Sustainability wordt momenteel beschouwd als de gouden standaard in de Europese vermogensbeheersector.

Columbia Threadneedle lanceerde afgelopen jaar ook een samenwerking met de Sustainable Finance Academy, onderdeel van de Asset Management Academy van de gerenommeerde Vlerick Business School. De missie van het Vlerick Centre for Sustainable Finance is het bevorderen van de kennis en het begrip van duurzaamheid om de financiële dienstensector te ondersteunen in zijn besluitvorming.

Katherine rapporteert aan Prosper van Zanten, Columbia Threadneedle's Head of Benelux Distribution.

Prosper van Zanten: “Katherine heeft een sterke staat van dienst opgebouwd in het behalen van goede resultaten voor onze Belgische klanten en ik ben erg blij dat haar rol is uitgebreid naar wholesaleklanten in Nederland en Luxemburg. Ze beschikt over uitstekende vaardigheden op het gebied van klantrelaties, en we zullen haar passie en expertise nu in de hele Benelux terugzien. Het is onze ambitie om onze klanten toegang te blijven bieden tot innovatieve en hoogwaardige strategieën in alle assetklassen en ons leiderschap in duurzame beleggingen te behouden.”