Navbar logo new
Prof. Axel Weber adviseert Flossbach von Storch
Calendar23 Sep 2022
Thema: Personalia
Fondshuis: Flossbach

Prof. Axel Weber zal in de toekomst optreden als adviseur van de Raad van Bestuur van Flossbach von Storch AG. Met zijn ervaring en internationale expertise zal de voormalige voorzitter van de Duitse Bundesbank helpen bij de verdere ontwikkeling van de in Keulen gevestigde vermogensbeheerder. De focus zal liggen op de uitbreiding van particulier vermogensbeheer.

"Slechts enkele personen in de financiële wereld staan zo hoog aangeschreven als Axel Weber. We zijn ervan overtuigd dat we samen met hem de onderneming opnieuw aanzienlijk vooruit zullen helpen", aldus medeoprichter en lid van de Raad van Bestuur Kurt von Storch.

Axel Weber was tussen 2004 en 2011 voorzitter van de Deutsche Bundesbank. Midden in de financiële en eurocrisis maakte hij naam als pleitbezorger van monetaire stabiliteit. In 2012 stapte hij over naar de UBS Group in Zürich, waar hij voorzitter van de raad van bestuur werd. Hij werkte daar tot april 2022 en was een drijvende kracht achter de strategische herschikking van het bedrijf.