Navbar logo new
Meet the Fund Manager: Clément Inbona (La Financière de l'Echiquier)
Calendar26 Sep 2022
Clement inbona la financiere de l'echiquier

Wat is uw beheerfilosofie?

Mijn beheerfilosofie, die gedeeld wordt door mijn hele Asset Allocatie-team, is simpel: de grote macro-economische trends vormen het kompas voor de financiële markten. Dankzij een strenge analyse van het monetair beleid, de economische cyclus en de waardering van de belangrijkste activaklassen kunnen wij een robuuste en efficiënte vermogensallocatie op lange termijn opbouwen, op voorwaarde dat we flexibel zijn in een constant veranderende omgeving.

Wat is uw beste professionele herinnering?

Aangezien ik ook fondsen selecteer, leveren mijn vele ontmoetingen met beheerders prachtige zakelijke herinneringen op. Ik heb zoveel sterke persoonlijkheden ontmoet, gepassioneerde en charismatische mannen en vrouwen!

En uw slechtste ervaring?

Ik ben in 2008 begonnen in de sector vermogensbeheer, het jaar dat als het meest complexe de geschiedenis zal ingaan. Ik noem hierbij vooral het faillissement van Lehmann Brothers, dat een echte crashtest was. Voor een beginner in het vak was dit een leerrijke ervaring.

Wat zijn uw uitdagingen voor de komende 12 maanden?

Met een beleggingsproces dat gebaseerd is op macro-economische analyse, staat het buiten kijf dat inflatie en monetair beleid de komende kwartalen de belangrijkste uitdagingen zullen zijn. Ook ESG-kwesties gaan de komende jaren een uitdaging vormen.

Disclaimer
De in dit document geuite meningen komen overeen met de overtuigingen van de beheerder. LFDE kan hiervoor in geen geval aansprakelijk worden gesteld.