Navbar logo new
Halfjaarresultaten ONWARD Medical: voldoende cash tot eind 2024
Calendar27 Sep 2022
Thema: Beleggen

ONWARD heeft de financiële resultaten voor het eerste halfjaar van 2022 bekendgemakt.

De onderneming rapporteerde een operationeel verlies van € 15,1 miljoen voor de eerste zes maanden van 2022 tegenover € 9,3 miljoen in dezelfde periode van 2021.

De onderneming sloot de periode van zes maanden af met een positief cashsaldo van € 76,8 miljoen. De daling van het cashsaldo met € 12,6 miljoen ten opzichte van 31 december 2021 is te wijten aan de uitstroom van cash, voornamelijk voor operationele activiteiten.

Het management herhaalde zijn richtsnoeren voor een cash runway tot eind 2024.

“In de eerste helft van 2022 gingen we door met de uitrol van onze strategie: de ontwikkeling van onze technologie bevorderen, onze IP-portefeuille uitbreiden, onze therapieën valideren via klinische mijlpalen en onze organisatorische capaciteiten versterken”, aldus Dave Marver, CEO van ONWARD. “We zijn zeer tevreden met de uitstekende resultaten van het Up-LIFT-onderzoek dat we eerder deze maand aankondigden en richten ons nu op de voorbereiding van de registratieaanvragen voor ARC-EX. We zijn hoopvol dat we in de loop van de tweede helft van 2023 een positieve wending kunnen geven aan het leven van mensen met dwarslaesie.”

De onderneming sloot de periode van zes maanden af met een positief cashsaldo van € 76,8 miljoen op 30 juni 2022 (31 december 2021: € 89,4 miljoen). De daling van het cashsaldo met € 12,6 miljoen ten opzichte van 31 december 2021 is te wijten aan de uitstroom van cash, voornamelijk voor operationele activiteiten.

“We verwachten dat onze huidige cashpositie ons tot eind 2024 in staat zal stellen onze activiteiten voort te zetten en onze geplande investeringen in productontwikkeling, klinische tests, operationele capaciteiten en commerciële lancering in 2023 te realiseren”, aldus Lara Smith Weber, CFO van ONWARD. “ONWARD is goed voorbereid op het volgende hoofdstuk in zijn bedrijfsontwikkeling als commerciële organisatie en we zijn klaar om de onderneming in de komende jaren te laten groeien ten voordele van onze stakeholders.”

Het management van ONWARD verwacht de gestage en consistente uitvoering van zijn strategie in de tweede helft van 2022 en daarna voort te zetten.