Navbar logo new
Investering op korte termijn in een vastgoedproject van Qubic Group Luxemburg
Calendar11 Oct 2022
Thema: Beleggen

Qubic Group, een onderneming die zich bezighoudt met de ontwikkeling en het beheer van vastgoedprojecten in het Groothertogdom Luxemburg, Frankrijk en Spanje, lanceert vandaag een fondsenwerving van 1,35 miljoen euro voor de medefinanciering van haar nieuwe project in Luxemburg.

Vanaf vandaag is dit bouwproject van 4 halfopen woningen beschikbaar op het crowdlendingplatform van BeeBonds. Dit project is interessant voor investeerders die hun kapitaal slechts voor een korte periode willen beleggen (2 jaar) maar toch een hoog rendement willen (bruto 9% per jaar).

In deze tijden van economische onzekerheid en hoge inflatie biedt BeeBonds beleggers een vastgoedproject dat rendement (9% bruto per jaar) en flexibiliteit combineert - met een looptijd van de obligatie-uitgifte van slechts 2 jaar, waardoor het geïnvesteerde kapitaal snel kan worden gerecupereerd.

Qubic Group is een ervaren ontwikkelaar van huizen, woningen en wooncomplexen en is zeer vertrouwd met de Luxemburgse markt, waar het momenteel een tiental vastgoedprojecten van hoge kwaliteit realiseertt. Via Reminco SARL, een speciaal voor dit project opgerichte vennootschap, wil zij 1,35 miljoen euro bijeenbrengen voor de bouw van vier halfvrijstaande woningen in de gemeente Lintgen, die gunstig gelegen is op 20 minuten van het centrum van Luxemburg-stad.

"We doen een beroep op investeerders om de aankoop van de gronden te financieren en een comfortabele cashflow te hebben wanneer de werkzaamheden beginnen. Dit is belangrijk aangezien wij deze zomer de bouwvergunningen hebben verkregen en we eind oktober de koopaktes moeten tekenen. We verwachten alle woningen in de eerste helft van 2023 te verkopen en uiterlijk begin 2025 op te leveren", zegt Laurent Recouvreur, medeoprichter en directeur van Qubic Group.

De vier halfopen woningen van elk 190 m² worden gebouwd op percelen gelegen aan de Route de Fischbach 88 en 86A in Lintgen, ter vervanging van twee bestaande woningen.

De woning zijn ruim en licht, hebben een grote woonkamer, 3 slaapkamers waaronder een master suite, 2 badkamers, een keuken, een wasruimte en een garage voor 2 auto's. Hun individuele verkoopprijs wordt geschat op 1,54 miljoen euro.

"Het op het BeeBonds-platform opgehaalde bedrag vormt een aanvulling op de bankfinanciering door Raiffeisen Bank en een lening van de aandeelhouders van het project. Het is ook de bedoeling dat zij zo nodig voorschotten in rekening-courant verstrekken. De BeeBonds-investeerders zullen worden terugbetaald dankzij de marge die de verkoop van de huizen oplevert", legt Joël Duysan, CEO van BeeBonds, uit.

Qubic Group zet ook in op duurzaamheid. De huizen gelegen in Ligtgen zullen daarom worden gebouwd met:

  • geoptimaliseerde thermische engineering en een MY ENERGIE-certificering om de CO2-uitstoot tot een minimum te beperken;
  • aandacht voor een hoge energieprestaties (HEP) al van bij het ontwerp van het gebouw;
  • materialen met een gecontroleerde impact op het milieu die makkelijk gerecycleerd en/of herbruikt kunnen worden. Tevens zal er voor een maximale recyclage van bouwplaatsafval worden gezorgd. Deze is recyclage is Superdreucht gecertificeerd.

Het doel is een maximum van 1,35 miljoen euro op te halen, de looptijd van de obligatie is 2 jaar, met een bruto jaarlijks rendement van 9%.

De fondsenwerving zal worden gebruikt om de aankoop van grond en het begin van de bouw te financieren, met het oog op de bouw van vier halfopen woningen in Lintgen.