Navbar logo new
Stijging van de energieprijzen en loonindexeringen: Look&Fin lanceert "Straight Cash” om de thesaurie van de Belgische kmo's aan te sterken
Calendar11 Oct 2022
Thema: Beleggen

Als antwoord op de groeiende thesauriebehoeften van de Belgische kmo's, wil Belgisch crowdlendingplatform en marktleider Look&Fin de reële economie steunen. Daarom komt het met een nieuw kredietaanbod, speciaal voor kmo's: Straight Cash. Kmo's die hier aanspraak op willen maken, hoeven geen enkele garantie voor te leggen. Ze kunnen rekenen op een totale vaste rentevoet van 2,9%, inclusief alle kosten. Met zijn geoptimaliseerde aanbod voor bedrijven zwemt Look&Fin tegen de stroom in: op de markt worden de intrestvoeten immers massaal verhoogd.

Een krediet dat tegen de markt ingaat

In de huidige context van inflatie, stijgende energieprijzen en loonindexeringen gaan Belgische kmo's meer dan ooit op zoek naar alternatieve financieringsbronnen. Die hebben ze nodig om hun thesaurie te verlichten en om wat opzij te zetten voor noodgevallen.

Eind juli 2022 publiceerde Intrum het European Payment Report. Daarin staat dat de absolute prioriteit van meer dan acht Belgische bedrijven op tien (83%) is om tegen eind 2022 hun liquide middelen te verstevigen.

"Aangezien heel wat van onze kmo's voor een uitdagende winter staan, wilden we hen absoluut een oplossing aanbieden die ook effectief inspeelt op hun behoeften. Om de inflatie het hoofd te bieden, willen ze immers genoeg financiële middelen ter beschikking hebben. Bovendien hebben ze een snel antwoord nodig op hun kredietaanvraag en willen ze graag lenen aan een lage intrestvoet. "Met "Straight Cash" kunnen we hen geruststellen", vertelt Camille Lambillon Chief Lending Officer bij Look&Fin.

Dankzij de oplossing van Look&Fin kunnen ondernemingen in amper drie muisklikken hun krediet aanvragen. Vervolgens ontvangen ze binnen 48 uur een principeakkoord.

Een aanvullend en voordelig krediet met een vaste rentevoet

Straight Cash van Look&Fin is een transparant krediet van € 50.000 tot € 150.000 zonder verborgen kosten. Het is een aanvulling op bankkredieten en is tegelijk erg competitief op de kredietmarkt. Het heeft een vaste rentevoet en een looptijd van vier of vijf jaar.

"Kmo's die ons vandaag om een Straight Cash-krediet vragen, genieten van een rentevoet van 2,9% zonder bijkomende kosten. Dat is een van de laagste rentevoeten op de markt. De looptijd van het krediet bedraagt vier of vijf jaar en tijdens die periode zijn er geen bijkomende kosten.

De kmo's hoeven geen enkele garantie voor te leggen om de lening te krijgen. Op die manier is die dus volledig complementair met bankkredieten. Als we de vergelijking maken met een gelijkaardig krediet dat de meeste ondernemers goed kennen - de Straight Loan - dan zien we dat ons Straight Cash-krediet een vaste rentevoet heeft en kan bogen op een plaatsingsgarantie van Look&Fin voor vier of vijf jaar", voegt Camille Lambillon eraan toe.

Met die looptijd van vier of vijf jaar wil Look&Fin bedrijfsleiders een zekere flexibiliteit geven. Zo hebben ze de tijd om zich verder te ontwikkelen terwijl ze de hele periode van vaste voorwaarden genieten. Dat zijn geruststellende voorwaarden, zeker in deze inflatiecontext die de komende maanden zal blijven aanhouden. De terugbetalingen gebeuren maandelijks of driemaandelijks.

Een sociaal verantwoord krediet

Look&Fin is al sinds 2012 gespecialiseerd in investerings- en thesauriekredieten. Het steunt de Belgische kmo's met alternatieve financieringsmethoden.

"Om een antwoord te bieden op de huidige en toekomstige economische context én om de kmo's bij te staan, heeft Look&Fin besloten om voluit de sociaal verantwoorde kaart te trekken", aldus Frédéric Lévy Morelle, CEO. “We willen dit nieuwe, supercompetitieve krediet tegen een vaste rentevoet aanbieden. Hiermee zwemmen we tegen de stroom in, want op de markt stijgen zowel de prijzen als de intrestvoeten. Daarom hebben we beslist om onze eigen vergoeding te verlagen. Zo zijn we tot een gebruiksklare financieringsoplossing gekomen met een vaste rentevoet en een looptijd van vier of vijf jaar. Die rentevoet bedraagt 2,9%, zonder bijkomende kosten. Dat is een pak lager dan bijvoorbeeld bij een straight loan het geval is", verduidelijkt de CEO.

Tijdens de eerste drie kwartalen van 2022 konden 102 kmo's dankzij Look&Fin financieringen voor in totaal 52 miljoen euro aangaan. Met deze nieuwe oplossing streeft het platform ernaar om tijdens de laatst drie maanden van het jaar nog een honderdtal bedrijven te financieren en zo van 2022 een recordjaar te maken.