Navbar logo new
West Avenue lanceert fondsenwerving voor 18 appartementen in Evere
Calendar20 Oct 2022
Thema: Vastgoed

West Avenue, een in Brussel gevestigd bedrijf dat actief is in de promotie van residentiële vastgoedprojecten, lanceert vandaag een fondsenwerving van 800.000 euro op het BeeBonds crowdlendingplatform voor de medefinanciering van zijn nieuwe project: een residentie van 18 appartementen in Evere.

"Energie-efficiëntie gaat nu verder dan het legitieme belang van de bewoners van de woningen, of ze nu huurder of eigenaar zijn. Ook beleggers worden zeer alert op deze kwestie. Want een uitstekende energie-efficiëntie is een garantie voor een snelle verkoop van een nieuwe woning. En verkoop betekent cashflow en terugbetaling van leningen. Bij de selectie van projecten die wij aan investeerders voorstellen, letten wij dan ook zeer goed op dit criterium. Het Stroobants-project beantwoordt volledig aan deze eis en biedt een aantrekkelijke rentevoet van 8% bruto per jaar op 2 jaar", aldus Joël Duysan, CEO van BeeBonds.

"Wij zijn ons terdege bewust van de energie-uitdagingen en daarom is ons Stroobants-project volledig gericht op duurzaam bouwen en het optimaliseren van het energieverbruik", bevestigt Nicolas Van Zandycke, Managing Partner van West Avenue. "We hebben deze zomer de bouwvergunning gekregen en staan op het punt de koopakte te tekenen. Wij zullen dan beginnen met de commercialisatie en zijn van plan om begin 2023 met de bouw te beginnen. De voorlopige oplevering wordt verwacht in juni 2024. De Beebonds-financiering vormt een aanvulling op onze eigen bijdrage en een banklening van 3,5 miljoen. Wij verbinden ons er ook toe eventuele budgetoverschrijdingen zelf te financieren.”

Het project, gelegen nabij het Goede Herderpark, in de Stroobantsstraat in Evere, omvat de bouw van een residentie van 18 hedendaagse appartementen (van studio's tot 3 slaapkamers) die het energieverbruik van de bewoners zal optimaliseren. De meest efficiënte materialen en apparatuur op de markt zullen worden gebruikt en de appartementen zullen genieten van versterkte isolatie, een stabiele temperatuur en gecontroleerde luchtkwaliteit via onder andere ventilatie met dubbele doorstroming en een warmtepomp gekoppeld aan fotovoltaïsche panelen.

Bovendien krijgt elk appartement een balkon en/of terras en toegang tot de gemeenschappelijke tuin van 156 m². Regenwater zal worden gerecupereerd om de toiletten te voorzien en er zijn oplaadpunten voor auto's en elektrische fietsen gepland.

De gemiddelde prijs per vierkante meter woonruimte zal ongeveer EUR 3.800 bedragen.

In deze wijk vindt men veel supermarkten en winkels, crèches en scholen, evenals medische praktijken. En het Universitair Ziekenhuis Brugmann (locatie Paul Brien) ligt op slechts 15 minuten lopen.