Navbar logo new
Vanguard lanceert twee nieuwe ESG bedrijfsobligatie UCITS ETF'S
Calendar18 Nov 2022
Thema: ETF
Fondshuis: Vanguard

Vanguard lanceert vandaag twee nieuwe ETF's (Exchange Traded Funds) die gericht zijn op milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG). Het Vanguard ESG EUR Corporate Bond UCITS ETF en het Vanguard ESG USD Corporate Bond UCITS ETF zijn bedoeld als bouwstenen voor ESG-bewuste portefeuilles. De nieuwe ETF's staan genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE), Deutsche Börse, Borsa Italiana, Six Swiss Exchange en Euronext Amsterdam.

Het Vanguard ESG EUR Corporate Bond UCITS ETF volgt de Bloomberg MSCI EUR Corporate Liquid Bond Screened Index. Het fonds heeft een OCF (Ongoing Charges Figure, of lopende kosten) van 0,11% voor niet-afgedekte aandelenklassen, en 0,16% voor afgedekte aandelenklassen.

Het Vanguard ESG USD Corporate Bond UCITS ETF volgt de Bloomberg MSCI USD Corporate Float-Adjusted Liquid Bond Screened Index en heeft een OCF van 0,11% voor niet-afgedekte aandelenklassen en 0,16% voor afgedekte aandelenklassen.

De ESG-fondsen van Vanguard zijn gebaseerd op uitsluiting en volgen benchmarks die zijn afgeleid van algemeen gebruikte en beschikbare marktkapitalisatiegewogen indices, verstrekt door onafhankelijke benchmarkproviders. Deze indices geven een gewogen blootstelling aan bedrijven in de relevante doelmarkten. De benchmarkaanbieders van Vanguard passen vervolgens transparante screeningcriteria toe om blootstelling aan bepaalde industrieën of bedrijfsactiviteiten die mogelijk niet aansluiten bij de ESG-voorkeuren van beleggers, zoals vuurwapens, tabak of fossiele brandstoffen, te vermijden of te verminderen.

Fong Yee Chan, hoofd ESG-strategie, Verenigd Koninkrijk en Europa: “Bij Vanguard willen we beleggers de mogelijkheid geven om portefeuilles samen te stellen waarin hun voorkeuren op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur zijn verwerkt en die hen de beste kans op beleggingssucces biedt. De vandaag gelanceerde ETF’s bieden extra hoekstenen voor beleggers die breed gediversifieerde, evenwichtige portefeuilles willen samenstellen, tegen lage kosten, op een manier die aansluit bij hun voorkeuren.”

De nieuwe ETF's worden beheerd door Vanguards Fixed Income Group, die wereldwijd meer dan $ 1600 miljard in aandelen onder beheer heeft en die bestaat uit een team van 170 specialisten met brede kennis en expertise.

Met de toevoeging van de nieuwe producten bestaat het in Ierland geregistreerde assortiment van Vanguard voor ESG-bewuste beleggers uit de onderstaande fondsen en ETF's:

Vanguard etf kosten